ČVRSTO DRŽITE VOLAN: / Pogledajte kako se ponaša autopilot kada poludi

Image

Proizvođači automobila već neko vrijeme razvijaju sustav za autonomnu vožnju. Jedni od njih su i inženjeri u Tesla Motorsu.

23.10.2015.
10:32
VOYO logo

Opcija autopilota, prema video prilozima koji se mogu vidjeti, daleko je od sigurne. Vlasnici Teslinih automobila pohitali su isprobati ovu opciju čim je postala dostupnom. Srećom pa su ozbiljno shvatili upozorenje šefa Tesla Motorsa Elona Muska kako je ovo ipak testna faza sustava, jer bi teško stigli doma u jednom komadu.

Image
Image

Najviše prigovora govori o tome da automobil na autopilotu vozi prebrzo i opasno. Tako je vozač iz Portlanda ispričao kako je njegov automobil izletio s ceste nakon što je izašao iz grada na autoput. Vozača iz Floride je zaustavila policija zbog prebrze vožnje. Uzaludno je pokušavao objasniti policajcu da nije on kriv, već je autopilot vozio 25 km/h brže od dopuštenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo sigurni jesu li u Tesli računali na ovakve incidente koji im ne idu na ruku, no oni su za svaki slučaj još jednom ponovili kako su vozači, bez obzira na autopilot, i dalje jedini odgovorni za upravljanje automobilom. Ujedno upozoravaju kako je autopilot prikladan samo za vožnju autocestama.

Bilo kako bilo, pogledajte videozapis čije naziv "Teslin autopilot pokušao me uviti" govori sve...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo