CITROËN SPACETOURER: / Nomad koji ide u korak s vremenom

Image

Citroën je između ostalog za sajam automobila u Genevi pripremio i predstavljanje SpaceTourera.

4.2.2016.
11:44
VOYO logo

Novi Citroënov kombi pravi je nomad koji ide u korak s vremenom te beskompromisno objedinjuje udobnost, praktičnost i estetiku. Zahvaljujući novoj platformi SpaceTourer nudi iznimna vozna svojstva i učinkovitost te potrošnju po kojoj je najbolji u klasi.

SpaceTourer se odlikuje učinkovitom konstrukcijom koja pruža prostranost, praktičnost i prilagođena je svim potrebama. Njegova modularna platforma po uzoru na EMP2, koja je upotrijebljena za C4 Picasso i Grand C4 Picasso, nudi više mjesta u kabini, veći prtljažnik i bolju upravljivost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dostupne su tri duljine po izboru, među kojima je izvedba od 4,60 metara, jedinstvena na tržištu, u koju stane čak do devet osoba, što ga čini idealnom svakodnevnom pratnjom i na selu i u gradu. Zahvaljujući visini od 1,90 m, lako može pristupiti parkiralištima. Vrlo je funkcionalan i ima klizna bočna vrata s automatskim otvaranjem, stražnje staklo koje se može otvoriti te brojne pretince.

U ovaj kombi ugrađene su tehnologije koje život čine lakšim, kao što je head-up zaslon i navigacijski sustav 3D povezan s internetom s opcijom Citroën Connect Nav. Francuzi nisu zaboravili na tehnologije koje pridonose sigurnosti, kao što su Coffee Break Alert, opcija koja nakon dva sata neprekidne vožnje naznačuje da je vrijeme za stanku, Driver Attention Alert koji otkriva kada vozač nije pozoran i Collision Risk Alert. Sve su te tehnologije i usluge omogućile da SpaceTourer osvoji maksimalnih pet zvjezdica na testiranju EuroNCAP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

PRILAGOĐEN SVIM POTREBAMA: Evo kako izgleda novi Citroënov kombi SpaceTourer

Image

PRILAGOĐEN SVIM POTREBAMA: Evo kako izgleda novi Citroënov kombi SpaceTourer

Citroën SpaceTourer dolazi u paketu s pet različitih pogonskih sklopova od koji svi imaju dizelske motore BlueHDi. Ta nova generacija motora koju Citroën nudi od kraja 2013. omogućava osjetno smanjenje emisije dušikovih oksida (NOx) i ujedno smanjuje emisiju CO2 zahvaljujući inovativnom ispušnom sustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovisno o željama, moguće je kupiti SpaceTourer s motorima od 95 do 180 KS. Većina ih dolazi uparena s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok su u ponudi i verzije s S&S ESG6 automatskim mjenjačem.

Uz te motore najnovije generacije i aerodinamičnu siluetu te uravnoteženu masu (100 do 300 kg manju u odnosu na vozila iz tog segmenta i vozila usporedive snage), postiže se potrošnja i emisija CO2 „Best in Class“ u segmentu. Tako na primjer verzija s 115 KS i ručnim mjenjačem troši 5,1 litara na 100 kilometara te ispušta rekordnih 133 grama po kilometru ugljičnog dioksida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo