CARAVELLE GENERATION SIX: / Šesta generacija najpopularnijeg kombija svih vremena

Image

Volkswagen je predstavio specijalnu seriju novog Caravella kombija inspiriranog njegovim počecima.

23.10.2015.
10:55
VOYO logo

Volkswagen Caravelle Generation Six zamišljen je kao podsjetnik na Volkswagenov legendarni kombi T1 koji se proizvodio od 1950. do 1967. godine. Upravo zato je izabrana dvobojna crveno-bijela karoserija, zbog čega će Caravelle biti uočljiv na cesti. U istu svrhu su ugrađeni i 18-inčni retro kotači, koji su za ovu priliku posuđeni s modela Beetle.

Image
Image
Image
Image

Osim kromiranih detalja na masci hladnjaka, Caravelle Generation Six u standardnoj opremi dolazi s prednjim i zadnjim LED svjetlima, prednjim svjetlima za maglu s zakretnom funkcijom te elektropodesivim vanjskim retrovizorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oznaka Generation Six postavljena je na B-nosaču krova. S novom generacijom došla i nova tehnologija, koja omogućava veću sigurnost. Tako je novi Caravelle opremljen prednjim i zadnjim parkirnim senzorima kao i najmodernijim sigurnosnim sistemom automatskog aktiviranja kočnica nakon sudara (Automatic Post-Collision Braking system).

Image
Image
Image
Image

Među standardnu opremu Caravelle Generation Six spadaju dodatno zatamnjena zadnja stakla, sjedišta obložena kombinacijom kože i Alcantare, kožom obložen upravljač, adaptivni tempomat, automatski klima-uređaj, grijana prednja sjedišta i najmoderniji multimedijalni sistem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volkswagen je za Caravelle Generation Six pripremio dvolitarski četverocilindarski TDI BlueMotion motor (Euro 6) koji je uparen s 7-stupanjskim DSG mjenjačem. Motor u prigušenijem izdanju raspolaže sa 150 KS, a tu je i snažnija verzija koja nudi 204 KS. Cijena slabije varijante u Velikoj Britaniji iznosi oko 72.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo