BRZO NA SERVIS: / Toyota povlači 6,5 milijuna vozila zbog podizača prozora

Image

Toyota mora povući 6,5 milijuna vozila širom svijeta kako bi popravila grešku u prekidaču za podizanje prozora ugrađenog u Yaris, Corolla, Camry i još neke modele.

21.10.2015.
9:23
VOYO logo

Od ukupnog broja automobila zahvaćenih ovim problemom, 2,7 milijuna se nalazi u Sjevernoj Americi, 1,2 milijuna u Europi, a 600,000 u Japanu. Najveći proizvođač automobila na svijetu je rekao kako ovaj problem nije uzrokovao nijednu prometnu nesreću.

Image
Image

Problem s prekidačem otkriven je u proizvodnom pogonu, gdje su shvatili da nisu svi prekidači jednako podmazani. Stoga s vremenom može doći do kratkog spoja na prekidaču, što može uzrokovati njegovo pregrijavanje ili topljenje, a u najgorem slučaju može biti i uzrok vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim nabrojanih modela sporni prekidač je ugrađen u Matrix, RAV4, Highlander, Tundra, Sequoia i Scion xB modele. Sva vozila su proizvedena između 2005. i 2010. godine.

Toyota je u Japanu pozvala dodatnih 140,000 vozila kako bi ispravila kvar zbog kojeg se prtljažnik otvara bez potrebe. Riječ je o modelima Crown i Crown Majesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo