BAS KOJI PROLAZI KROZ KOSTI: / Peugeot Fractal čuje se nadaleko

Image
9.9.2015.
15:11
VOYO logo

Teško je reći tko više očekuje novi coupe iz Peugeota, Fractal, ljubitelji glazbe ili ljubitelji automobila. Iako u konceptualnoj fazi, francuska jurilica već plijeni pažnju, kod jednih zbog električnog pogona, a kod drugih zbog zvučnog dizajna, kojeg su povjerili Amonu Tobinu iz Ninja Tunea, priznate nezavisne diskografske kuće u Velikoj Britaniji.

Tobin se pobrinuo za instalaciju 9.1.2 sistem zvučnika, kao i baseva "koji vam prolaze kroz kosti", kako kažu u Peugeotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bas sistem, razvijen u suradnji s američkim startupom SUBPAC, napravljen je tako da vibracije dolaze do unutarnjeg uha kroz tijelo slušatelja, a ne kroz zvučne valove. Drugim riječima, prolazi kroz vašu stražnjicu do vašeg uha. To ujedno znači da glasnoća ne mora biti velika da bi osjetili bas kako prolazi kroz vaše tijelo", navodi stuff.tv.

Do stotke za 6,8 sekundi

Inače, Fractal je dugačak 3,8 metara, naprijed i nazad stanu po dva putnika, ima mogućnost uklanjanja krova. Coupe težak oko 1000 kilograma pokreću dva električna motora od 75kW, koja proizvode oko 200 konjskih snaga, a što će potjerati Fractal od 0-10km/h za 6,8 sekundi. Doseg motora je 450 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kako je puno toga podređeno zvuku najbolje dočarava unutrašnjost koja je napravljena od posebnih materijala. Neki dijelovi su nastali 3D ispisom, a sve u svrhu što bolje absorpcije neželjenog zvuka. Naravno, ploča sa instrumentima je u potpunosti digitalna, a razne funkcije na Fractalu se mogu podesiti koristeći Samsung Gear S pametni sat.

Premijera Peugeot Fractala očekuje se na sajmu automobila u Frankfurtu, koji je na rasporedu od 17. do 27. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo