CITROËNOV SUV NOVE GENERACIJE: / C5 Aircross je istovremeno snažan, suvremen i udoban. I spreman pokoriti segement

Image
Foto: Citroën

Nakon koncepta C-Aircross na Ženevskom salonu 2017.

18.4.2017.
17:46
Citroën
Play logo

Svjetski fenomen koji čini gotovo četvrtinu svjetske prodaje, SUV ambiciozno odgovara na očekivanja kupaca koji su u potrazi za bijegom od svakodnevice i sigurnošću. U tu se svrhu oslanja na jasno prepoznatljiva obilježja kao što su veliki kotači, snažan i zaštitnički dizajn, vladanje cestom, a Citroën osvaja to područje u skladu sa svojim DNK-om.

Osluškujući očekivanja kupaca koji se više ne žele odreći praktičnosti samo radi izgleda, Citroën otvara put novom naraštaju SUV-a koji tradicionalna obilježja takvog vozila spaja s osobnošću i zadovoljstvom za sve putnike. Tim modelom, koji nadahnuće crpi izravno iz konceptnog automobila Aircross, predstavljenog prije dvije godine u Šangaju, Citroën dokazuje svoju sposobnost da istakne svoju jedinstvenu osobnost i donese dašak svježine neovisno o segmentu, a ovdje nudi istinski potpis u svijetu SUV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Energičan i odvažan SUV

C5 Aircross se ističe svojim jedinstvenim, energičnim i samouvjerenim stavom, izvana i iznutra. Robustan i snažan vanjski dizajn dimenzija (4,50 m dužine, 1,84 m širine, 1,67 m visine) ne ostavlja mjesta ni za kakvu oholost, zahvaljujući posvemašnjoj ravnoteži njegovog oblika istaknutog visoko postavljenim poklopcem motora, međuosovinskim razmakom od 2,73 m, kratkim prevjesima, fluidnim i prirodnim oblicima uz pojedine snažne vizualne elemente.

Galerija

Njegova kabina posvećena je zadovoljstvu, trenutan je izraz snage i prostranosti, zahvaljujući robusnoj armaturnoj ploči vodoravnih linija za snažniji dojam širine, prostranim i obujmljujućim sjedalima, širokom i visokom središnjom konzolom, mekim i toplim materijalima koji pojačavaju osjećaj zaštićenosti i udobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udobnost

Suvremen i inovativan, simbol programa Citroën Advanced Comfort®, novi C5 Aircross ruši ustaljena pravila segmenta svojom udobnošću i prostorom u kabini. Gradi na temeljima platforme EMP2, za inteligentnije osmišljenu konstrukciju i zadovoljstvo boravka u automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za još bolje rezultate, novi C5 Aircross prvo je vozilo opremljeno novim sustavom ovjesa 'Progressive Hydraulic CushionsTM' (progresivni hidraulični graničnici), koji donosi kvalitetnije prigušivanje vibracija i udobnost u vožnji. Prostor u kabini je jednostavan i svijetao zahvaljujući panoramskom krovnom otvoru, prednja su sjedala grijana i opremljena masažnom funkcijom, udobna stražnja klupa nudi prostor za noge izvanredne udobnosti, a sve je obavijeno pročišćenim ozračjem zahvaljujući obradi kvalitete zraka. Zapremnina prtljažnog prostora iznosi 482 litre.

shimmer fallback
shimmer fallback

C5 Aircross opremljen je vrlo čitljivom digitalnom instrumentnom pločom TFT od 12,3’’ i kapacitivnim dodirnim zaslonom HD od 8’’ te nudi tehnološki najnaprednije sustave za pomoć u vožnji: aktivno sigurnosno kočenje, aktivni sustav za nadzor mrtvog kuta, prilagodljivi regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje... Uz funkcije Grip Control i Hill Assist Descent Control, koje omogućuju bezbrižno napuštanje utabanih staza, C5 Aircross bit će prvi Citroën opremljen tehnologijom Plug-in Hybrid PHEV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriven na Šangajskom salonu, C5 Aircross bit će pušten u prodaju u Kini u listopadu 2017. Njegov ulazak na europsko tržište predviđen je za drugu polovinu 2018. Godine.

„Novi C5 Aircross iskaz je strategije marke Citroën, koja osluškuje očekivanja kupaca u svim dijelovima svijeta. Konkretan je dokaz našeg pohoda na tržište SUV-ova i pokazuje našu sposobnost da mu na svoj način udahnemo više osobnosti, udobnosti i zadovoljstva boravka u automobilu”, smatra Linda Jackson, generalna direktorica marke Citroën.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo