Play ponuda

NEMA DŽABE NI KOD... HEP-A / Uvodi se naplata struje za električne automobile, ali samo na pojedinim mjestima: Doznajte koliko će koštati punjenje 'strujića'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HEP je objavio kako uvodi naplatu na svojim punionicama, no ona se odnosi samo na one koje se nalaze na autocestama diljem Hrvatske

21.1.2022.
10:20
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Play ponuda

Jedna od prednosti kupnje električnog automobila bila je besplatna struja dostupna na javnim punionicama. Naravno, svi smo znali da tako nešto neće trajati dovijeka, a ono što su mnogi najavljivali sada se i obistinilo.

Naime, Hrvatska elektroprivreda (HEP) obavijestila je kako od ponedjeljka, 24. siječnja, započinje s naplatom usluge punjenja na javno dostupnim ELEN punionicama i to na lokacijama na autocestama.

Naplata, ali samo na autocesti

Naplata će se tako vršiti na slijedećim punionicama:

Autocesta A1: Vukova Gorica, Brinje Istok, Brinje Zapad, Janjče Istok, Janjče Zapad, Zir Istok, Zir Zapad, Kozjak Jug, Kozjak Sjever, Nadin Jug, Nadin Sjever, Prokljan Jug, Prokljan Sjever i Rašćane Gornje.

Autocesta A2: Lepa Bukva

Autocesta A3: Spačva, Babina Greda, Dragalić Jug, Gradna Jug, Gradna Sjever, Novska Jug, Novska Sjever, Križ Jug, Križ Sjever, Rastovica, Lučko Jug i Lučko Sjever.

Autocesta A4: Ljubeščica Istok i Ljubeščica Zapad.

Autocesta A6: Cernik i Lepenica Sjever.

shimmer fallback
shimmer fallback

I dalje besplatno punjenje

Punjenje na ostalim lokacijama i dalje se ne naplaćuje. Dodajmo kako su ove cijene i dalje znatno niže od cijene goriva na benzinskim postajama, tako da je trošak korištenja električnog vozila i dalje nizak.

Image
NE PIŠE NAM SE DOBRO /

Novi udar na novčanike: Od ponoći drastično rastu cijene svih goriva?

Podsjećamo, HEP-ova mreža punionica, postavljena pod brendom ELEN, obuhvaća 300 punionica, javnih i za potrebe vlastitog voznog parka, koje se prostiru na području Grada Zagreba i svih 20 županija te pokriva autoceste i druge važne cestovne pravce, gradska središta i turistička odredišta, uključujući i nekoliko otoka.

HEP je također podsjetio kako je od sredine prošle godine pokretanje punjenja ELEN punionica moguće vršiti isključivo putem aplikacije za pametne telefone, na način da se skenira QR kod na punionici ili ručno odabere željena punionica unutar aplikacije.

Play ponuda
Play ponuda