Japanski proizvođač WC-a predstavio drekmobil

Tvrtka Toto, japanski proizvođač WC-a, predstavila je svoj najnoviji projekt pod nazivom Toto Bike Neo.

31.8.2012.
15:58

Vozilo na tri kotača pogoni bioplin dobiven od izmeta stoke i otpadaka. Snimka koja plijeni pažnju, a na kojoj se vidi zahodska školja umjesto sjedala na motociklu, ipak nije istinita – motor, zapravo, ne ide na vozačev izmet. Možda će neki novi model i to moći (držite fige), ali zasad je ovo samo zabava.

Razvoj ovog ekološkog motocikla trajao je gotovo tri godine. Može prijeći udaljenost od 300 kilometara sa samo jednim punjenjem rezervoara.

"Iako je sjedište vozača zaista zahodska školjka, ona nije u funkciji", rekla je glasnogovornica tvrtke Toto Kenji Fujita za Reuters.

"Gorivo je ekološki prihvatljiv bioplin koji je smješten iza u rezervoaru. To je začuđujuće lijep način putovanja", dodala je.

Motocikl se može kretati brzinom od 70-ak kilometara na sat i već je bio na turneji Japanom kako bi povećao svijest ljudi o ekološkim projektima ove kompanije. Naime, najveći japanski proizvođač WC-a ima za cilj isporučiti kupcima proizvode koji će smanjiti emisije CO2 koje emitira vodovodna oprema u kućanstvima i to za više od 50 posto do 2017. godine, piše Huffington Post.

Zasad još nema planova za komercijalnu proizvodnju ovog motocikla.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali