OGLAS

FRANCUZI UZVRAĆAJU UDARAC / 'Bomba' na tržištu električnih automobila: Citroën predstavio novi električni C3 jako povoljne cijene

Image
Foto: Stellantis

Najpopularniji automobil marke Citroën koji je dosad prodan u više od 5,6 milijuna primjeraka od predstavljanja prve generacije 2002. godine, s novim pogonom označava novo poglavlje za Citroën

20.11.2023.
14:33
Stellantis

Play logo

Citroën je nedavno predstavio četvrtu generaciju modela C3, a za kojeg kažu da postavlja nova pravila za automobile B-segmenta dizajnirane i proizvedene u Europi. Potpuno električni ë-C3 prema njihovim riječima jamči najbolju udobnost u klasi, jednostavno električno iskustvo, izuzetnu razinu opreme, ali i nevjerojatan omjer uloženog i dobivenog.

Najpopularniji je ovo automobil marke Citroën, koji je dosad prodan u više od 5,6 milijuna primjeraka od predstavljanja prve generacije 2002. godine, a s novim pogonom, označava novo poglavlje za Citroën.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Ponuda vozila po pristupačnim cijenama oduvijek čini velik dio DNK marke Citroën. Ipak, očekivanja kupaca vozila B-segmenta promijenila su se, posebno zbog sve veće popularnosti SUV vozila i sve izraženije želje za električnom vožnjom u gradovima i njihovoj okolici, što je dovelo do dodatnih izazova za europske proizvođače automobila koji žele ispuniti njihova očekivanja. Citroën se usudio uhvatiti u koštac s tim izazovima te svojim europskim kupcima nudi potpuno električni model ë-C3: svjež, odvažan i udoban kompaktni automobil B-segmenta s bogatom opremom, posebno dizajniran za Europu i proizveden u Europi te izuzetno pristupačan jer cijene kreću od 23.300 eura na zapadno europskim tržištima”, rekao je glavni direktor marke Citroën Thierry Koskas.

Citroën ë-C3 donosi osjećaj vožnje na letećem tepihu, jer Citroën ë-C3 donosi osjećaj vožnje na letećem tepihu, jer Citroën ë-C3 donosi osjećaj vožnje na letećem tepihu, jer Citroën ë-C3 donosi osjećaj vožnje na letećem tepihu, jer po prvi put spaja popularni ovjes Citroën Advanced Comfort® s novim Citroën Advanced Comfort® sjedalima. Novi C3 je viši i linije su mu oštrije, a same dimenzije su mu ostale slične kao i kod prethodnika.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Stellantis
Image
Foto: Stellantis

U središtu dizajna unutrašnjosti jednostavne su, a profinjene površine koje putnicima osiguravaju ugođaj sličan onome kod kuće. Citroën Advanced Comfort sjedala s novim uzorkom dizajnirana su posebno za taj automobil i punjena dodatnom pjenom kako bi bila još mekša i udobnija već od prvog dodira, a opet jamčila iznimnu potporu tijekom vožnje bez obzira na udaljenost.

Njegova povišena unutrašnjost ispunjena je korisnim i pametnim pretincima za odlaganje smještenima u oblogama vrata, a zapremnina prtljažnika iznosi 310 litara.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

320 kilometara dometa

Po prvi put u Stellantisu, troškovno učinkovita platforma za električna vozila koristi LFP (litij-željezo-fosfat) pogonsku bateriju kapaciteta 44 kWh koja omogućuje doseg do 320 km u WLTP ciklusu, dok mogućnost brzog punjenja istosmjernom strujom (DC) od 100 kW omogućuje punjenje s 20% na 80% za samo 26 minuta. Standardno punjenje izmjeničnom strujom s 20 % na 80 % traje oko 4 sata i 10 minuta koristi li se punjač snage 7kW, ili 2 sata i 50 minuta s punjačem snage 11 kW. Punjenje je jednostavno kod kuće i na javnoj punionici s pomoću serijski isporučenog kabela Mode 3, idealnog za redovito punjenje kod kuće na Wall boxu, ali i na javnim punionicama. Kabel se može koristiti na jednofaznom Wall boxu snage 7,4 kW ili trofaznom snage 11 kW.    


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Stellantis
Image
Foto: Stellantis

Motor snage 83 kW (113 KS) i posve automatski mjenjač omogućuju ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 11 sekundi, dok najveća brzina iznosi 135 km/h, što novom modelu ë-C3 omogućuje više nego dovoljno snage i performansi da savlada svakodnevnu vožnju i promet, posebno u gradskim i prigradskim sredinama.

Vlasnici će moći i planirati putovanja, pratiti status napunjenosti baterije i razinu baterije u stvarnom vremenu te uživati u cjelovitom iskustvu navigacije koje osigurava nova aplikacija e-ROUTES. Ona je posebno osmišljena za električna vozila Citroën i dio je pretplate na povezane usluge „Connect Plus”.  S pomoću aplikacije MyCitroën, vlasnici modela ë-C3 moći će i upravljati rasporedom punjenja, kao i programirati zagrijavanje i hlađenje vozila na daljinu te provjeravati razinu baterije i lokaciju. 

Image
Foto: Stellantis
Image
Foto: Stellantis

Električni ë-C3 predstavlja C-Zen lounge, inovativnu, prostranu i dobro opremljenu unutrašnjost koja redizajnira tradicionalnu armaturnu ploču i osigurava izuzetno visoke razine udobnosti.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novi električni ë-C3 po prvi je put ugrađen novi Citroën head-up zaslon koji prikazuje informacije o vozilu na sjajnom crnom dijelu smještenom između vrha armaturne ploče i dna vjetrobranskog stakla. Ovo pametno rješenje osigurava da nema dvostrukog prikaza informacija kao u slučaju tradicionalne kombinacije head-up zaslona i instrumentne ploče te omogućuje vozaču jednostavan pregled nad svim ključnim informacijama bez skretanja pogleda s ceste. 

U sredini instrument ploče smješten je 10,25-inčni multimedijski zaslon u boji, koji je blago zakrivljen prema vozaču, dok je usluga „My Citroën Play sa Smartphone Station” uz odgovarajuću aplikaciju ponuđena u serijskoj opremi za vlasnike inačice „You” za pristup glazbi, radiju, pozivima i navigaciji s vlastitog uređaja.

Image
Foto: Stellantis
Image
Foto: Stellantis

Auto se može pohvaliti i brojnim sigurnosnim opcijama kao primjerice sustavom za automatsko kočenje u slučaju opasnosti, sustavom za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, sustavom upozorenja na nepažnju vozača, upozorenjem na umor vozača, prepoznavanjem prometnih znakova za ograničenje i tako dalje.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, njegov najveći adut definitivno je njegova cijena. Naime, model ë-C3 s dosegom od 320 km bit će dostupan po cijeni od 23.300 Eura na zapadno europskim tržištima, dok je za 2025. godinu najavlje dolazak Citroëna ë-C3 s dosegom do 200 km s početnom cijenom od 19.990 eura na zapadno europskim tržištima.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Play logo

POGLEDAJTE VIDEO: Testirali smo Citroën C3

U klinču
Vrijeme je za seks
SRPZŽ2023
Ljubav je na selu
Dosje Jarak
default_cta
Love island Australija
Superstar
Viola boje mora
Život na vagi
Igra moje sudbine
default_cta
VOYO KIDS
Stanje nacije
American idol
LJNS AU

Najčitanije

Image
Pogledajte /

LIDL DONIRAO 13 TISUĆA EURA CARITASU ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE


Izdvojeno

Image
PRVA ULOGA /

Voyage postao glumac: Najveća regionalna zvijezda nove generacije glumi u seriji, stigla je na Voyo

Telegram

Telegram

Image

U Karlovcu netko zapalio auto poznate pravnice koja vodi neke od najdelikatnijih predmeta za gradsku firmu