Schumacher je, podsjetimo, zadobio teške ozljede glave zbog kojih je neko vrijeme bio u induciranoj komi. Danas se oporavlja u obiteljskoj kući u Švicarskoj, ali o tijeku njegova oporavka se jako malo zna. Povremeno netko od njegovih prijatelja ili bivših suradnika izađe u javnost s ne baš optimističnim prognozama, ali najčešće to Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm demantira.

"Pravila su jasna"

A da doista vrlo mali broj ljudi zna stvarno Schumacherovo stanje, potvrdio je i Luca Baldisserri, inženjer koji je nekada vrlo blisko surađivao s Nijemcem u Ferrariju. Danas Baldisserri vodi brigu o karijeri Schumacherova 16-godišnjeg sina Micka koji se nedavno priključio momčadi Prema u Formuli 4. No, iako je blizak s Mickom, talijanski inženjer tvrdi da o njegovom ocu ne zna ništa.

"Pravila su jasna - Mick ne govori ništa o svome ocu, a ja ne pitam. Poštujem privatnost obitelji", izjavio je Baldisserri za Gazzettu dello Sport.

"Dečku nije lako"

Dodao je tome da njegovom štićeniku nije nimalo lako zbog tereta prezimena koje nosi.

"Mick je još uvijek tinejdžer, ali sve što radi se uspoređuje s njegovim ocem. Dečku to nije lako, ali svejedno se nosi s time", rekao je Baldisserri.