Play ponuda

STRAVIČNA NESREĆA NA TRENINGU ZA VN PORTUGALA: / Martin izletio u zavoju i polomio se; Helikopterom prevezen u bolnicu

Image

'Vjerujte mi, imao sam boljih dana. Neke slomljene kosti i jako puno boli, ali vidimo se ubrzo'

17.4.2021.
21:30
Play ponuda

Stravična nesreća dogodila se tijekom treninga za Veliku nagradu Portugala u Moto GP-u. Španjolski motociklist Jorge Martin izgubio je kontrolu nad svojim motociklom u sedmom zavoju, proklizao je i pao van staze. Pao je s motocikla i prevrtao se po šljunku. U nesreći je slomio gležanj i kosti šake zbog čega će možda i morati na operaciju, javlja Motorsport.com. Na nosilima je iznesen sa staze i helikopterom su ga odveli u bolnicu, a prve informacije bile su kako je u svjesnom stanju.

'Neke slomljene kosti i jako puno boli, ali vidimo se ubrzo'

Iako je još uvijek nejasno kako se nesreća dogodila, Martin je doživio jak udarac prilikom pada s motora. Da stvar bude gora, u petak se žalio na nestabilnost svog novog Ducatija te je čak i rekao kako je u nekoliko navrata bio uplašen dok ga je vozio. Ubrzo se javio i sam motociklist:

"Vjerujte mi, imao sam boljih dana. Neke slomljene kosti i jako puno boli, ali vidimo se ubrzo".

'Nakon velikog straha za Martina rekli su nam da je u redu'

Uoči priopćenja služenog MotoGP-a, trener vozača PramacaFonsi Nieto izjavio je španjolskoj televiziji:

"Nakon velikog straha za Martina rekli su nam da je u redu. Ruka i noga ga jako bole, ali on je pri svijesti. Ne razmišljamo o sutrašnjem danu, samo o tome da se fizički oporavlja ".

Doktor Angle Charte iz MotoGP-a priznaje da je zabrinut zbog mogućeg prijeloma Martinove ruke i kaže da je Španjolac možda nakratko izgubio svijest u nesreći.

'Neurološki pregled bio je normalan'

"Teška, visokoenergetska trauma s nekoliko lomova", izjavio je Charte za DAZN i dodao:

"U početku je bio pri svijesti na podu, ali kad su stigli liječnici, činilo se da je na trenutak izgubio svijest. Neurološki pregled bio je normalan, svjestan je bio Martin i orijentiran ali pati od velike boli. Početna dijagnoza je kranioencefalni traumatizam i nekoliko politraumatizama s mogućnošću nekoliko prijeloma, vjerojatno u šaci i stopalu (desno). Odlučili smo ga evakuirati u bolnicu u Faro, gdje će biti podvrgnut cjelovitom CAT skeniranju. Prognoza nije loša ali postoji doza opreza. Postoji prijelom (šaka) koji mi se ne sviđa, ali želim napraviti snimku koja će nam reći mora li se podvrgnuti operaciji. Također ima puno bolova u koljenu."

Play ponuda
Play ponuda