Play ponuda

MOĆNI BUGATTI POSTAVIO REKORD: / Natjerali zvijer na četiri kotača da probije nezamislivu granicu od 482,8 km/h

Image
Foto: YouTube/Screenshot

Bugatti tvrdi da je prvi proizvođač automobila koji je proizveo automobil koji može povući više od 482.8 km/h

3.9.2019.
7:54
YouTube/Screenshot
Play ponuda

Nakon što je jedan njegov automobil završio brzu vožnju na njemačkoj testnoj stazi, Bugatti tvrdi da je prvi proizvođač automobila koji je proizveo automobil koji može povući više od 300 milja na sat, tj. oko 482.8 km/h. Bugattijev test vozač Andy Wallace vozio je posebno modificiranog Bugattija Chiron oko 8,5 kilometara na Volkswagenovoj testnoj stazi Ehra-Lessien u Njemačkoj brzinom od čak 489.241 km/h. Bugatti je inače u vlasništvu Volkswagen Grupe (VLKPF), koja također posjeduje Lamborghinija i Bentleyja, piše CNN.

Bugatti je proizvođač supersportskih automobila male serije koji se koriste na javnim cestama. Međutim, Wallace nije testirao uobičajenu vrstu Chirona koja se može kupiti za tri milijuna dolara iz Bugattijeve tvornice u Molsheimu u Francuskoj. Taj rekord postavio je prototip Chirona koji je Bugatti razvio u suradnji s talijanskim proizvođačem trkačkih automobila Dallara.

Sigurnosne izmjene

Osim što su napravili određene sigurnosne izmjene za tako velike brzine, tvrtke su također izmijenile karoseriju automobila kako bi poboljšale aerodinamiku. Michelin, koji inače proizvodi gume za uobičajene Chirone, posebno je razvio gume za ovaj tip Bugattija. Gume su i dalje bile legalne za uporabu na cestama, ali su pojačane kako bi izdržale ekstremne brzine.

Brzina standardnog Bugattija Chirona je ograničena na maksimalnu brzinu od 420 km/h. Iz Bugattija nikada nisu rekli koliko zapravo brzo bi nemodificirani automobil mogao ići bez elektroničkog limitatora. Rukovoditelji tvrtki su u prošlosti tvrdili da je razlog tome što nisu bili sigurni da bi gume mogle sigurno izdržati veće brzine. Nakon što su postavili ovaj novi rekord, kompanija više ne mora dokazivati ništa u pogledu brzine.

Play ponuda
Play ponuda