Play ponuda

Formulu 1 ipak ćemo gledati i u Hrvatskoj!

shimmer fallback

Mnogi ljubitelji Formule 1 nisu imali priliku gledati prvu utrku sezone, budući da oktanski cirkus ne prenosi niti jedna televizija u Hrvatskoj. No i to će se uskoro promijeniti...

27.3.2011.
13:01
Play ponuda

Utrke Formule 1, kako sada stoje stvari, ove sezone ipak ćemo gledati na domaćim televizijama. Naime, po principu 'kad se male ruke slože', desetak lokalnih televizija koje okuplja tvrtka Kreator Media, uspjelo je postići dogovor i sljedeći tjedan planiraju potpisati ugovor s Berniejem Ecclestoneom za TV-prava za našu zemlju.

"S popriličnom sigurnošću mogu tvrditi da će VN Malezije za dva tjedna biti emitirana u hrvatskom medijskom prostoru i gledateljima će biti besplatna", objašnjava Davorin Štetner, čelnik grupe Kreator. Na projektu bi radilo između 30 i 40 ljudi, a tjedno planiraju emitirati deset sati programa.

"Logistika je spremna, a glavni će komentator biti Goran Dijaković, svojedobno komentator Formule na HTV-u", dodao je Štetner.

Cijena prava kretala su se u stotinama, čak i milijunima eura, a kako će lokalnih televizija biti više, trošak će lakše podnijeti njih desetak nego jedna televizija. Upravo je stoga odustao HTV, a dogovoriti se nije mogao ni Arena Sport s AMI-jem, londonskom firmom koja je vlasnik prava. Kreator je pak pregovarao direktno s FOM-om.

"Iznos je velik, neću ga otkrivati, a dio novca već je osiguran. Mjesecima pregovaramo i pripremamo teren za realizaciju. Sada nam se otvorila prilika, dočekali smo zeleno svjetlo. Sljedeći bismo tjedan u Londonu trebali i finalizirati dogovor, odnosno potpisati ugovor s Ecclestoneom", zaključio je Štetner.

Ono što je bio njihov adut u pregovorima velika je pokrivenost, doseg više od četiri milijuna ljudi, ali i to što od ponedjeljka do petka kane prenositi sve treninge, kvalifikacije, utrku i raditi jednu specijaliziranu emisiju.

Vezani članci:

arti-201103270015006 arti-201103250392006 arti-201103170731006

Play ponuda
Play ponuda