OLIMPIJSKE IGRE UŽIVO / Tot i Govorčinović bez polufinala, Huklek izgubio borbu za broncu, vaterpolisti izgubili od Mađara

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski sportaši i sportašice nastupit će u tri sporta

4.8.2021.
7:57
Profimedia
VOYO logo

Trinaestog natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama u Tokiju hrvatski sportaši i sportašice nastupit će u tri sporta: hrvanju, kajaku i kanuu na mirnim vodama te vaterpolu.

UŽIVO

Vaterpolisti bez polufinala

14:03 - Barakude potopljene u Tokiju, Hrvatska ostala bez medalje, Više o tome OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huklek izgubio

13.30 - Hrvatski hrvač Ivan Huklek poražen je u borbi za brončanu medalju od Guzijca sa srpskom putovnicom Zuraba Datunašvilija. Više o tome pročitajte OVDJE.

Srbija sa Španjolcima u polufinalu

12.30 - Španjolska i Srbija čine prvi polufinalni par turnira vaterpolista na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što su Španjolci u prvom četvrtfinalu sa 12-8 (3-3, 3-3, 1-0, 5-2) svladali Amerikance, Srbi su sa 10-6 (5-2, 4-1, 0-1, 1-2) bili uspješniji od Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je daleko odlučnije krenula u dvoboj protiv Italije te do kraja prve četvrtine ostvarila prednost od 5-2. U drugoj četvrtini ta je razlika narasla i do 9-3 pa je nastavak bio tek odrađivanje posla. 

Branislav Mitrović sakupio je čak 15 obrana na vratima Srbije dok je strijelce predvodio Filip Filipović s tri pogotka. U sastavu Italije Nicholas Presciutti je bio jedini dvostruki strijelac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret Španjolska - Srbija igrat će se u petak u 12.50 sati.

U prvom polufinalu u petak od 8.30 sati igrat će Grčka i bolji iz ogleda Hrvatska - Mađarska koji pičinje u 12.50 sati. Grčka je u četvrtfinalu uvjerljivo sa 10-4 (1-0, 2-1, 3-1, 4-2) pobijedila Crnu Goru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka čeka Hrvatsku ili Mađarsku

10:09 - Grčka muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju uvjerljivom 10-4 (1-0, 2-1, 3-1, 4-2) pobjedom protiv Crne Gore.

Grčka je do pobjede stigla prvenstveno sjajnom igrom u obrani koja ju krasi od početka natjecanja, od sredine prve pa do pred kraj treće četvrtine 20 minuta nije primila pogodak, ponovno je odličan bio vratar Emmanouil Zerdevas, dok se za pogotke pobrinuo Konstantinos Genidounias s pet golova. U sastavu Crne Gore jedini dvostruki strijelac bio je Aleksandar Ivović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Grčku je ovo drugi prolazak u polufinale OI u povijesti, prvi put to joj je uspjelo u Ateni 2004. kada je završila četvrta.

Suparnik Grčke u polufinalu bit će bolji iz dvobja Hrvatska - Mađarska koji je na programu od 12.50 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u srijedu u polufinale se plasirala i Španjolska 12-8 (3-3, 3-3, 1-0, 5-2) pobjedom protiv SAD. Španjolska će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Italija - Srbija.

Huklek doznao protivnika

7:51 - Hrvatski hrvač Ivan Huklek za suparnika u borbi za brončano odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 87 kilograma imat će aktualnog europskog prvaka srpskog reprezentativca Zuraba Datunašvilija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huklek je u srijedu ostvario pobjede protiv Amerikanca Johna Waltera Stefanowicza od 5-3 i Uzbekistanca Rustama Asakalova sa 4-1, da bi u polufinalu izgubio od Ukrajinca Žana Belenjuka sa 1-7, dok je Datunašvili nakon poraza od Belenjuka u osmini finala u srijedu, u četvrtak u repesažu svladao Alžirca Bachira Sid Azaru sa 5-1.

Datunašvili je rođen u Tbilisiju u Gruziji te je nastupao za tu zemlju do 2018. kada je promijenio državljastvo te od tada predstavlja Srbiju. U karijeri ima tri naslova europskog prvaka, do 75kg 2016. godine, do 80kg 2017. godine te do 87kg 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tot i Govorčinović bez polufinala

7:50 - Hrvatske reprezentativke u kajaku i kanuu na mirnim vodama, kajakašica Anamaria Govorčinović (24) i kanuistica Vanesa Tot (22), svoj su nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju okončale u četvrtfinalima.

Mlada Tot je u svojoj jedinoj disciplini u kojoj je nastupila u Tokiju, utrci kanua jednokleka na 200 metara, prvo bila posljendja u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 49.280 sekundi pa se nije plasirala izravno u polufinale. Drugu priliku imala je u četvrtfinalu kada je morala završiti na jednom od prva dva mjesta, no iako je ostvarila bolje vrijeme od 48.375 sekundi, završila je na petoj poziciji, 1.738 sekundi iza Ruskinje Irine Andrejeve, posljednje koja je prošla u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva utrka je mogla biti bolja, ali četvrtfinale sam odradila bolje i tehnički i općenito. Nećemo trener i ja biti nezadovoljni jer neki drugi sportaši nisu niti imali priliku nastupiti na Olimpijskim igrama. Ja sam na najteži mogući način dođem ovdje, a nekoga sam tu i pobijedila. Čeka me Pariz za tri godine gdje ću vjerujem ostvariti i bolje rezultate. Ove godine sam osvojila dvije medalje na mlađeseniorskom europskom prvenstvu, imam zlato sa svjetskog kupa", kazala je mlada Brođanka.

Govorčinović, koja je u ponedjeljak već nastupila u kajaku jednosjedu na 200 metara, u srijedu je veslala na dionici od 500 metara. U kvalifikacijskoj skupini je zauzela peto mjesto s vrememom 1:52.015, no izravni plasman u polufinale su osigurale tri najbrže. Novu priliku Govorčinović je imala u četvrtfinalu u kojem je s rezultatom 1:53.967 minuta bila četvrta, a treća Kanađanka, posljednja koja je osigurala polufinale, ciljem je prošla za 1:51.375.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi baš 'sjeo' zaveslaj od starta. Ne kažem da bih ušla u polufinale, ali bih sigurno bila bliže curama koje su prošle dalje. U kvalifikacijama je bio jak bočni vjetar što se moglo vidjeti i po rezultatima jer su cure iz prve tri staze prolazile u polufinale. U četvrtfinalu je bio manji vjetar i nije utjecao toliko na rezultate. Sad treba napraviti plan za dalje, ali trenutačno mislim da ću nastaviti do Pariza", rekla je Govorčinović.

Raspored

HRVANJE - Ivana Huklek u borbi za brončanu medalju u kategoriji do 87 kg grčko-rimskim načinom   od 11.15

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAJAK i KANU NA MIRNIM VODAMA - Vanesa Tot nastupa u kvalifikacijama kanua jednokleka na  200 m u 3.05, uz mogući nastup u četvrtfinalu u 5.29

Anamaria Govorčinović nastupa u kvalifikacijama kajaka jednosjeda na 500 m u 3.40, uz mogući nastup u četvrtfinalu u 5.50

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VATERPOLO - Četvrtfinalna utakmica olimpijskog turnira vaterpolista Hrvatska - Mađarska od 12.50

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo