ZETOVCI BLOKIRALI PROMET U CENTRU / Stigao je Tomašević i podržao ih: 'Razgovarao sam s dva napadnuta radnika'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnik je tijekom prosvjeda rekao da podržava zahtjeve Sindikata koji su 'potpuno opravdani'

7.12.2023.
12:47
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb danas je zaustavio promet na okretištu Črnomerec od 12.00 do 12.30 sati. Povod tomu bio je napad na djelatnike ZET-a koji se dogodio u utorak oko 11 sati na terminalu Črnomerec. Vozaču autobusa napadači su slomili prst i odvezen je u bolnicu, dok je otpremnik lakše ozlijeđen.

"Moramo zaustaviti te huligane. Prema našim informacijama, ti huligani su dobili samo prekršajne prijave, osim jednoga. To što su oni napravili je gore od onoga što su napravili naši navijači u Grčkoj pa su oni već pet mjeseci tamo zatvoreni", rekao je jedan od ZET-ovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Črnomercu se pojavio i gradonačelnik Tomislav Tomašević s ciljem da se pridruži radnicima i sindikatima Zagrebačkog električnog tramvaja i pruži podršku prometnom i kontrolorskom osoblju ZET-a, kako su najavili iz Grada. On je bio i na jutrošnjem sastanku sa ZET-ovcima.

Image
bijesni zbog brutalnih napada /

ZET-ovci najavili još radikalnije akcije: 'Ako ne bude rezultata, zaustavit ćemo promet u cijelom Zagrebu'

Image
bijesni zbog brutalnih napada /

ZET-ovci najavili još radikalnije akcije: 'Ako ne bude rezultata, zaustavit ćemo promet u cijelom Zagrebu'

Njihovi zahtjevi su 'potpuno opravdani', kaže Tomašević

Gradonačelnik je tijekom prosvjeda rekao da podržava zahtjeve Sindikata koji su "potpuno opravdani". Rekao je da je uz napade na radnike ZET-a bilo fizičkih napada i na radnike drugih gradskih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutros sam razgovarao s dva ozlijeđena radnika koji su napadnuti prije dva dana. To je već šesti napad u godinu dana. I radnik Čistoće je napadnut nedavno, nezadovoljni građanin ga je fizički napao s leđa. To je neprihvatljivo", istaknuo je.

'To se treba tretirati kao kazneno djelo napada na službenu osobu'

Naglasio je i kako postoji kroničan nedostatak radnika u pojedinim zanimanjima i da je ovdje riječ o vozačima koji nisu otišli raditi za veće plaće u Njemačku, već su ostali u Hrvatskoj kako bi građani imali javni prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je ključno, istaknuo je Tomašević, je da takvi napadi na radnike ZET-a i druge zaposlenike Grada, dok obavljaju svoju službenu dužnost, budu klasificirani kao kazneno djelo napada na službenu osobu. Na taj način bi se i postrožile kazne za takva djela.

Povećat će se videonadzor

Gradonačelnik je najavio da će se ispuniti zahtjev za dodatnim videonadzorom, ali i onaj vezan uz pravnu i psihološku pomoć napadnutim radnicima. Kaže da će se u gradskim poduzećima uvesti i protokol za takve slučajeve napada na zaposlenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed je završio kako je i planirano, pa autobusi ponovno voze s okretišta Črnomerec.

POGLEDAJTE VIDEO: Parkirali ga i stavili ZET-ovu naljepnicu. A star je 27 godina: 'Dajem mu tjedan dana i on će biti na popravku'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo