bijesni zbog brutalnih napada / ZET-ovci najavili još radikalnije akcije: 'Ako ne bude rezultata, zaustavit ćemo promet u cijelom Zagrebu'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Zagrebačka policija uhitila je trojicu mladića koji su napali i ozlijedili vozača autobusa ZET-a te otpremnika ZET-a. Vozaču autobusa napadači su slomili prst i odvezen je u bolnicu, dok je otpremnik lakše ozlijeđen

7.12.2023.
10:51
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sve učestalijih i brutalnijih napada na vozače i kontrolore, te drugo prometno osoblje, a u cilju poboljšanja sigurnosti na radnom mjestu vozača, Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb danas zaustavlja promet na okretištu Črnomerec u vremenu od 12 do 12.30. Povod tomu bio je napad na djelatnike ZET-a koji se dogodio u utorak oko 11 sati na terminalu Črnomerec. Vozaču autobusa napadači su slomili prst i odvezen je u bolnicu, dok je otpremnik lakše ozlijeđen.

Image
VOZAČU SLOMLJEN PRST /

Bijesni ZET-ovci zbog huligana zaustavljaju promet: 'Nećemo stati, spremni smo zaustaviti cijelu Hrvatsku'

Image
VOZAČU SLOMLJEN PRST /

Bijesni ZET-ovci zbog huligana zaustavljaju promet: 'Nećemo stati, spremni smo zaustaviti cijelu Hrvatsku'

Anto Jelić iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a za N1 osvrnuo se na posljednji napad na vozače. "Obojica su rastrojeni i u teškom psihičkom stanju, razmišljaju kako će se smjeti vratiti na posao jer ne znaju hoće li ti ili neki drugi ponoviti napad", kazao je. ZET-ovci su jutros bili na sastanku s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem. "Upravo smo bili na sastanku s gradonačelnikom. Vrlo malo je bilo pruženo pomoći, a mi na tome inzistiramo. Zatim i sve drugo – pravna i materijalna pomoć. Gradonačelnik se složio s tim dijelom, a mi nećemo odustati od toga, tražit ćemo bolju i kvalitetniju zaštitu za naše ljude", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ne polučimo rezultate s ovog prosvjeda i sastanaka, sigurno ćemo ići dalje. Prvo ćemo zaustavljati promet u Zagrebu, a onda, budući da sam predsjednik udruge sindikata vozača i prometnika na razini Hrvatske, u svim gradovima i sve prijevozničke tvrtke”, najavio je Jelić. Ističe da je sve više napada, a osobito onih verbalnih. “Da vidite to vrijeđanje, ponižavanje, maltretiranje… Ovo ide ka eskalaciji, naši ljudi se sve više boje doći na svoje radno mjesto.”

Zagrebačka policija, podsjetimo, oglasila se o brutalnom napadu. Kako navode u svom priopćenju u utorak, oko 11 sati, na području Črnomerca, točnije na okretištu autobusa, maloljetnik, 20-godišnjak i 21-godišnjak verbalno su se sukobili, a potom se i naguravali sa 25-godišnjim i 44-godišnjim zaposlenikom gradskog poduzeća, koji su stajali pored vozila i međusobno razgovarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dali se u bijeg, ali uzalud

"Dolaskom na mjesto događaja te uz pomoć prikupljenih obavijesti, policijski službenici obišli su na navedeno područje te uočili trojicu mlađih osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s opisanim događajem.  Oni su se dali u bijeg nakon uočavanja policijskih službenika, te zbog pružanja aktivnog otpora nad jednim od njih, maloljetnikom, uporabljena su sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Uslijed navedenoga on je u jednom trenutku i udario policijskog službenika", priopćila je policija.

Trojica osumnjičenih su stavljena pod nadzor policijskih službenika te je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno kako su maloljetna osoba, 20-godišnjak i 21-godišnjak počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je protiv maloljetne osobe podnesena i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'prisila prema službenoj osobi u pokušaju'. Liječnička pomoć 25-godišnjem zaposleniku gradskog poduzeća i policijskom službeniku pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Parkirali ga i stavili ZET-ovu naljepnicu, star je 27 godina...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo