TROJAC POD NADZOROM / Policija objavila detalje brutalnog napada na ZET-ovce: Napadači su se dali u bijeg, maloljetnik udario policajca

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Liječnička pomoć 25-godišnjem zaposleniku gradskog poduzeća i policijskom službeniku pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni

6.12.2023.
13:58
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Napad na djelatnike ZET-a dogodio se u utorak oko 11 sati na terminalu Črnomerec. Zagrebačka policija uhitila je dvojicu mlađih muškaraca koji su napali i ozlijedili vozača autobusa ZET-a te otpremnika ZET-a, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET). Vozaču autobusa napadači su slomili prst i odvezen je u bolnicu, dok je otpremnik lakše ozlijeđen, kazali su iz ZET-a. Iz ZET-a su oštro osudili napad, a Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb donio je odluku zaustavljanja prometa na okretištu Črnomerec 7. prosinca 2023. u vremenu od 12 do 12.30 , a sve u cilju poboljšanja sigurnosti.

Image
BRZA REAKCIJA POLICAJACA /

Dvojica mladića s leđa napala ZET-ovce na Črnomercu: Vozaču autobusa za Zaprešić slomili prst

Image
BRZA REAKCIJA POLICAJACA /

Dvojica mladića s leđa napala ZET-ovce na Črnomercu: Vozaču autobusa za Zaprešić slomili prst

Zagrebačka policija oglasila se o brutalnom napadu. Kako navode u svom priopćenju jučer, oko 11 sati, na području Črnomerca, točnije na okretištu autobusa, maloljetnik, 20-godišnjak i 21-godišnjak verbalno su se sukobili, a potom se i naguravali sa 25-godišnjim i 44-godišnjim zaposlenikom gradskog poduzeća, koji su stajali pored vozila i međusobno razgovarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dali se u bijeg, ali uzalud

"Dolaskom na mjesto događaja te uz pomoć prikupljenih obavijesti, policijski službenici obišli su na navedeno područje te uočili trojicu mlađih osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s opisanim događajem.  Oni su se dali u bijeg nakon uočavanja policijskih službenika, te zbog pružanja aktivnog otpora nad jednim od njih, maloljetnikom, uporabljena su sredstva prisile ( tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Uslijed navedenoga on je u jednom trenutku i udario policijskog službenika", priopćila je policija.

Trojica osumnjičenih su stavljena pod nadzor policijskih službenika te je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno kako su maloljetna osoba, 20-godišnjak i 21-godišnjak počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je protiv maloljetne osobe podnesena i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'prisila prema službenoj osobi u pokušaju'. Liječnička pomoć 25-godišnjem zaposleniku gradskog poduzeća i policijskom službeniku pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra se obustavlja promet na Črnomercu

Podsjetimo, nakon sve učestalijih i brutalnijih napada na vozače i kontrolore, te drugo prometno osoblje, a u cilju poboljšanja sigurnosti na radnom mjestu vozača, Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb donio je odluku zaustavljanja prometa na okretištu Črnomerec 7. prosinca 2023. u vremenu od 12 do 12.30, javlja Danas.hr.

Na svojoj Facebook stranici objavili su detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo