komentar zorana šprajca / Počela evangelizacija hrvatskog podmorja: prvi misionar potpredsjednik Sabora Milijan Brkić

Doduše, ovaj novi evangelički koncept dovodi u pitanje same temelje kršćanske predaje prema kojoj je Isus hodao PO vodi a ne POD vodom, ali s druge strane, veli naš saborski misionar, kad je Isus hodao, što za nas ne bi i ronjao

Zoran Šprajc

28.8.2017.
22:50
VOYO logo

Ova hvalevrijedna poduzetnička inicijativa koja dokazuje da se božje stado može šišati i pod vodom naišla je na puno razumijevanje i Katoličke crkve koja je poslala svog delegata da svetom vodom blagoslovi morsku vodu i sav živalj u njoj. Blagoslov ovog crkveno- poduzetničkog projekta odvijao se s broda koji se za Crkvu sasvim prigodno zove Gold Digger - u prijevodu Sponzoruša.

Koliko je crkvi plaćeno za ovaj posao, ostaje naravo u domeni poslovne tajne, ali politički sponzor projekta se nije krio. Bio je to potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, koji je u ime cijelog Sabora navukao ronilačko odijelo, zaronio u svoju misionarsku avanturu i simbolički pokazao da Sabor i Crkva mogu dotaknuti samo dno. Morsko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali evangelizacija hrvatskog podmorja, pokrštavanje morskih krastavaca, trilja, gavuna i cipala koje sada prirodno slijedi, ne treba čuditi.  

I Crkva i politika na zemlji gube svoje pristaše pa je razumljivo da ih traže negdje drugdje.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nebo su već zauzeli sveci, a i oni se ne mogu obići za 50 eura, pa je taj biznis plan zasad neprovediv. 

S druge strane naše podmorje je puno riba, a ribe šute i daju se navući na svaku udicu, što ih čini idealnim pripadnicima svakog stada, tj. jata. Doduše, ovaj novi evangelički koncept dovodi u pitanje same temelje kršćanske predaje prema kojoj je Isus hodao PO vodi a ne POD vodom, ali s druge strane, veli naš saborski misionar, kad je Isus hodao, što za nas ne bi i ronjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amen.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču