NESVAKIDAŠNJI PRIZOR / Kako je tigar završio na Hvaru? Njegov vlasnik se oglasio na Facebooku i objasnio što se dogodilo

Image
Foto: Prometne zgode i nezgode / Facebook

Iz Jadrolinije su poručili da nisu imali pojma da se na njihovu trajektu nalazi tigar. “Mi smo prodali kartu za vozilo i prikolicu'

13.7.2021.
21:20
Prometne zgode i nezgode / Facebook
VOYO logo

Putnici na trajektu iz Splita za Hvar svjedočili su u nedjelju nesvakidašnjem prizoru, kada su u prikolici automobila vidjeli tigra. Da je među njima na brodu egzotična i opasna životinja, shvatili su kada je vozač otkrio ceradu zbog velike vrućine.

Image
KRUŽI NEVJEROJATNA FOTOGRAFIJA /

Tigar se našao na trajektu, pogledajte ga u malenoj prikolici

Image
KRUŽI NEVJEROJATNA FOTOGRAFIJA /

Tigar se našao na trajektu, pogledajte ga u malenoj prikolici

Iz Jadrolinije su poručili da nisu imali pojma da se na njihovu trajektu nalazi tigar. “Mi smo prodali kartu za vozilo i prikolicu. Članovi posade nisu nadležni za provjeru sadržaja kamiona ili prikolice ukoliko nije prijavljen prijevoz opasnih tvari, a da bi provjerili poštuju li se svi sigurnosni protokoli. Članovi posade nisu imali saznanja da se tigar prevozi u prikolici na trajektu”, kazala je Hini u utorak glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović, dodavši da se trajektima ne smiju prevoziti divlje životinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javio se vlasnik: 'Simba je otišao s otoka'

Javio se i vlasnik spomenutog hvarskog ZOO-a. Ugostitelj Ivan Gospodnetić je na svome Facebooku napisao kako je "Simba otišao s otoka te nastavio svoj život u službenom resortu za divlje životinje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijatelj Simba koji je bio privremeno zbrinut kod nas u zoološkom vrtu je otišao s otoka, te je nastavio svoj život u službenom resortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetniju skrb i uvjete za život.

Tigar Simba bio je zbrinut kao mali na Hvaru gdje smo preuzeli brigu o njemu kako bi ga spasili od loših životnih uvjeta i sigurne smrti. Njegovo spašavanje i zbrinjavanje iziskivalo je skupu i veliku administraciju. Usto, osiguravanje adekvatnog smještaja zahtijevalo je poštivanje strogih uvjeta koje smo zadovoljili i dobili sve potrebne dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo ga zbrinuli, tigar je bio mali i znali smo da će njegov boravak na otoku biti privremen, koliko je potrebno da životinja stasa i stane na noge. Sada Simba treba dodatnu pažnju i uvjete koje bi mu ovdje teško mogli osigurati. To je dio procesa zbrinjavanja životinje koja je, u trenutku kad smo je preuzeli bila u teškom stanju. Danas je Simba prekrasan, zdrav tigar koji, sukladno inicijalnom planu, nastavlja život u najboljim mogućim uvjetima", napisao je Gospodnetić podijelivši fotografiju sa Simbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo