KRUŽI NEVJEROJATNA FOTOGRAFIJA / Tigar se našao na trajektu, pogledajte ga u malenoj prikolici

Image
Foto: Prometne zgode i nezgode / Facebook

'Nije nam bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom, a članovi posade nisu dužni pregledavati sadržaj prikolice', kazali su u Jadroliniji

13.7.2021.
16:01
Prometne zgode i nezgode / Facebook
VOYO logo

Mnogi su šokirani prizorom koji navodno dolazi s Jadrolinijinog trajekta za Hvar. Naime, u prikolici u garaži bio je –  tigar. Javnost ga je vidjela preko fotografije stranice Prometne zgode i nezgode, piše Dalmacija danas.

Na upit tog portala je li im bio prijavljen prijevoz 'takvog' tereta, odgovorili su niječno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jadroliniji nije bio prijavljen prijevoz životinje'

"Jadroliniji nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. Članovi posade nisu dužni pregledavati sadržaj prikolice, ukoliko nije prijavljen prijevoz opasnih tvari i sl., a kako bi provjerili poštuju li se svi sigurnosni protokoli”, odgovorili su iz Jadrolinije.

Da je tigar u trajektu, Jadrolinijini djelatnici shvatili su tek kada je vlasnik podigao ceradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije po pravilima prevoziti tigra na taj način'

Budući da se radi o opasnoj i egzotičnoj životinji, 24 sata su kontaktirali Zoološki vrt u Splitu. Tamo kažu da nije po pravilima prevoziti tigra na taj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet, sve to ovisi radi li se o mladoj jedinki ili staroj. Mi kada smo transportirali našeg tigra iz vrta došlo je posebno vozilo, a sa svim tim je bilo upoznato ministarstvo ipak se radi o zaštićenoj životinji koja se prevozi po posebnim pravilima. Životinja mora biti čipirana, puno je tih papira i uvjeta koje treba zadovoljiti, nije tako jednostavno", kazali su.

Nedvojbeno prekršen čitav niz propisa

Iz Zoološkog vrta u Splitu ističu da prije transporta životinja mora biti uspavana, a nakon toga stavljena u kavez, mora se razbuditi te ondje mora biti osoba koja će sve to pratiti. Neslužbeno, pišu 24 sata, upućeni tvrde da je u prijevozu ove životinje nedvojbeno prekršen čitav niz pravilnika i zakonskih propisa, pa i činjenica da za takvu vrstu prijevoza vozač treba imati posebnu licencu a prikolica posve sigurno nije primjerena niti je životinja osigurana od bijega. Potvrdili su to i u tvrtki koja je iznajmila prikolicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, aktivisti su u više navrata prijavljivali postojanje ilegalnog zoološkog vrta na otoku Hvaru, u kojem se životinje drže na krajnje neprimjeren način, ali veterinarske inspekcije i nadležne službe podnijele su tek prekršajne prijave protiv vlasnika. Nije poznato je li ovaj tigar putovao u taj zoološki vrt.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo