dolina suza / Dok selo gori - babe se češljaju. Plenkoviću i Petrovu puna usta Agrokora, a Agrokoru sve praznije blagajne

Velikim državnicima sada je važnije dobiti izbore u dolini Neretve nego dobiti kredit za spas Agrokora

Zoran Šprajc

17.5.2017.
22:17
VOYO logo

Danas je 40. dan otkako je na snagu stupio poseban zakon o Agrokoru i otkako je u Agrokor stupio Vladin povjernik Ante Ramljak, a još ne znamo ima li i od jednog i od drugog ikakve koristi.

Ali znamo da HDZ i Most uz povremenu asisteniciju SDP-a dramatičnu krizu najveće hrvatske kompanije i dalje beskrupolozno koriste u svojoj predizbornoj kampanji. Gotovo je nemoguće da ijedna politička polemika prođe bez optužbi tko je kriv za propast Agrokora i tko će biti zaslužan za njegov spas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Božo zvao Ivicu ili Ivica Božu, je li Andrej štiti velike, a Božo male, koga ćemo hapsiti, a koga ćemo spasiti. Isti oni ljudi koji su prije samo mjesec dana glumili državničku odgovornosti za spas hrvatske poljoprivredne proizvodnje, sada se ponašaju kao babe na placu. Ili, što bi narod rekao, selo gori a baba se češlja.

Agrokor doduše još ne gori, ali gori svima oko njega - mali dobavljači su zabrinuti jer je Vladino obećanje - dakle obećanje Mosta i HDZ-a o plaćanju starih dugova, još uvijek na vrbi svirala, Ante Ramljak je zabrinut jer banke još uvijek ne daju novac, a banke su zabrinute jer iza Ramljaka navodno stoji država, ali država u kojoj se trenutno ne zna tko pije, a tko plaća jer je velikim državnicima sada važnije dobiti izbore u dolini Neretve nego dobiti kredit za spas Agrokora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A bez tog kredita dolina Neretve, ali i cijela Hrvatska lako bi mogli postati dolina suza.
Jer vrijeme curi, a stanje u Agrokoru i svih koji su vezani za Agrokor 40 dana poslije, nije mnogo  bolje nego 40 dana prije.

Naime, otkako su Plenković i Petrov počeli skupljati političke bodove na svojoj MultiPlus kartici promet je u Konzumu pao za više od 20 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada njemu padne svima pada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču