Veliko finale u Londonu: Đoković protiv Federera!

Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u treći finale Grand Slam turnira Wimbledon, nakon što je sa 6-4, 3-6, 7-6(2), 7-6(7) slavio protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

4.7.2014.
17:41
VOYO logo

Nakon malo više od tri sata igre Đoković je po četvrti put u svojoj karijeri slavio protiv Dimitrova, koji je imao sjajnu priliku da odvede meč u peti set. Naime, nakon što je propustio break-loptu kod vodstva 5-4 u trećem setu, Dimitrov je u tie-breaku imao 6-3, no Đoković je zaredao s četiri poena i osigurao vlastitu meč-loptu. Bugarin je prvu spasio, no nije i drugu na vlastitom servisu.

Đoković je, kao i u prethodnom meču protiv Marina Čilića, popustio u drugom setu nakon što je relativno glatko dobio prvi. Imao je prednost 3-2 s breakom, a onda je dozvolio Dimitrovu da s četiri uzastopna gema zaključi set i poravna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/HrYPIRNrJF4

U trećem je setu jedinu priliku za break izborio Dimitrov, ali je istu, u sedmom gemu seta, propustio realizirati, pa je isti otišao u tie-break. Đoković je s dva mini-breaka lagano riješio pripetavanje u svoju korist, a onda je napravio i rani break u četvrtom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No borbeni Dimitrov se vratio, kvalitetno je držao prednost na svom servisu, te je čak imao i tri break-lopte prije spomenute set-lopte. No Đoković je ostao čvrst, odveo je set u tie-break i onda još jednom demonstrirao nevjerojatnu mentalnu snagu pravog sportaša.

Švicarski tenisač Roger Federer plasirao se u deveti finale Grand Slam turnira Wimbledona nakon uvjerljive 6-4, 6-4, 6-4 pobjede nad Milošom Raonićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je svoj 25. finale Grand Slam turnira izborio nakon sat i 41 minute igre petom pobjedom u karijeri, iz isto toliko susreta, protiv Kanađanina crnogorskih korijena. Federer je pobjedom osigurao da se od ponedjeljka vraća na broj 3 ATP-jeve ljestvice, odnosno da ponovno postaje švicarski reket broj 1. Naime, zamijenit će mjesta sa sunarodnjakom Stanislasom Wawrinkom.

Federer je na početku susreta dobio bacanje novčića, ali je za razliku od 95 posto slučajeva kada izabire servirati, izabrao manje vjetrovitu stranu što se pokazalo možda i ključnim za dvoboj. Naime, Federer je odmah napravio break i time "pripitomio" inače sjajnog servera Raonića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je radio još po jedan break u naredna dva seta, oba put u devetom gemu seta, pri rezultatu 4-4. Nakon toga bi glatko odservirao za osvajanje seta, odnosno u konačnici i meča. Raonić je samo jednom prijetio Federerovom servisu, no Švicarac je to sigurno spasio.

Federer će svoj osmi naslov u Wimbledonu, kojim bi pretekao Petea Samprasa koji također ima sedam, loviti protiv Novaka Đokovića, koji je ranije bio bolji od Grigora Dimitrova u četiri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer i Đoković odigrali su čak 34 međusobna susreta, a Švicarac trenutno vodi s 18-16. Zanimljivo, samo su jednom igrali na travi, upravo u Wimbledonu prije dvije godine, kada je Federer u polufinalu slavio s 3-1 u setovima. Švicarac je nakon toga uzeo svoj posljednji Grand Slam naslov.

Finalni ogled na rasporedu je u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo