VELIKANI OSIGURALI DRUGI KRUG: / Kovačev Bayern pregazio Benficu, Robben zabio dvije golčine za pamćenje, Madriđani utišali Rim

Image
Foto: Screenshot

Nakon petog kola Lige prvaka grupne faze nekoliko je slavnih klubova izborilo plasman u drugi krug.

27.11.2018.
22:51
Screenshot
VOYO logo

Nogometaši Real Madrida, Bayerna, Juventusa, Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Rome i Ajaxa izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka i prije posljednjeg kola po skupinama. Bila je to i večer u kojoj su se trojica hrvatskih reprezentativaca upisala među strijelce. MarioMandžukić je zabio za pobjedu Juventusa protiv Valencije 1-0, AndrejKramarić je postigao pogodak za Hoffenheim u domaćem porazu od Šahtara sa 2-3, dok je NikolaVlašić postigao gol za CSKA koji je kod kuće poražen od Viktorije Plzen sa 1-2.

Image
DE GEA IZVEO ČUDO, MOURINHO RAZBIJAO OD SREĆE: /

Fellaini pogodio u sudačkoj nadoknadi za prolazak, Portugalac to burno proslavio

Image
DE GEA IZVEO ČUDO, MOURINHO RAZBIJAO OD SREĆE: /

Fellaini pogodio u sudačkoj nadoknadi za prolazak, Portugalac to burno proslavio

Tragičar večeri bio je hrvatski napadač Marko Livaja koji je u porazu AEK-a od Ajaxa (0-2) u 67. minuti zaradio crveni karton i to u svom prvom nastupu nakon što je odradio četiri utakmice kazne zbog isključenja u susretu protiv Vidi MOL-a u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real slavio u derbiju

U derbiju skupine G, ali i večeri aktualni europski prvak Real Madrid je Rimu pobijedio Romu sa 2-0 osiguravši prvo mjesto u skupini.

Roma je u prvom dijelu imala nekoliko lijepih prilika, ali nije uspjela svladati vrata španjolskog sastava. Najbolju priliku imao je Cengiz Under koji je u posljednjim trenucima poluvremena promašio nemoguće, s pet metara je prebacio vrata. Kazna je stigla već u prvoj minuti nastavka, a pogodak za europskog prvaka postigao je Gareth Bale. U 59. minuti "Kraljevski klub" je poveo 2-0 golom Lucasa Vazqueza i potom obranio prednost. Talijanima ostaje utjeha kako su usprkos porazu prošli dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan hrvatske vrste i najbolji nogometaš svijeta LukaModrić je igrao za Real do 80. minute, dok je od 63. minute za Romu zaigrao Ante Ćorić. Modrić je u prvom poluvremenu imao dvije lijepe prilike, oba puta je pucao s ruba kaznenog prostora, ali nije uspio zabiti. Njegov prvi udarac u 21. minuti je obranio Robin Olsen, a u 40. minuti je pucao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Vlašića

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Viktorija Plzen je priredila iznenađenje pobijedivši u Moskvi CSKA sa 2-1 premda je domaćin poveo već u 10. minuti golom NikoleVlašića.

Vlašić je odigrao odličnu utakmicu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu moskovskog sastava koji je ovim porazom ostao bez izgleda za plasman u osminu finala LP, a ugrožena mu je i treća pozicija koja vodi u Europsku ligu. Pobjeda Čeha najviše je obradovala Real i Romu koji su i prije večerašnjeg susreta u Rimu prošli dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA je poveo u 10. minuti Vlašićevim golom iz jedanaesterca, a bio je to njegov treći pogodak u Ligi prvaka ove sezone. Kazneni udarac je skrivio Milan Petržela koji je neopreznim startom srušio Georgija Ščenikova. Vlašić je u 22. minuti mogao zabiti i drugi pogodak, ali je pucao preko gola. Mladi Splićanin je u naslovnoj ulozi bio i u 27. minuti kada je fantastičnom loptom gurnuo Ščenikova u sjajnu situaciju, ali je napadač moskovskog sastava loše pucao.

Gosti su mogli izjednačiti u 44. minuti, također iz jedanaesterca, no Igor Akinfejev je zaustavio udarac Romana Prochazke. Međutim, Prochazka se iskupio za promašaj u 56. minuti izjednačivši na 1-1, a u 81. minuti Viktorija je preokrenula rezultat pogotkom Lukaša Hejde. Vlašić i Kristijan Bistrović su odigrali cijeli susret za CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Real sa 12 bodova, Roma ima devet bodova, dok CSKA i Viktorija imaju po četiri boda, no Česi su bolji u međusobnom skoru.

Rapsodija Bayerna

U susretu E skupine uzdrmani Bayern našeg Nike Kovača je podsjetio na stare dane deklasiravši Benficu sa 5-1. Bavarci su u zadnja dva susreta primili čak šest golova osvojivši samo jedan bod u prvenstvu, no protiv portugalskog sastava su odigrali odlično. Strijelci za Bayern bili su Arjen Robben (13, 30), Robert Lewandowski (36, 51) i Franck Ribery (77), dok je pogodak za goste zabio u 46. minuti Gedson Fernandes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu igranom u ranijem terminu Ajax je u Ateni pobijedio AEK sa 2-0 osiguravši plasman u osminu finala. Tragičar utakmice bio je hrvatski napadač Marko Livaja koji je u 67. minuti zaradio crveni karton i to u svom prvom nastupu nakon što je odradio četiri utakmice kazne zbog isključenja u susretu protiv Vidi MOL-a u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u 67. minuti golom Dušana Tadića iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Livaja igrajući rukom. Hrvatski napadač je pritom dobio i drugi žuti karton, pa je domaćin posljednje 23 minute igrao s igračem manje. Livaji je to bila prva utakmica ove sezone u Ligi prvaka jer je prve četiri propustio zbog crvenog kartona zadobivenog u kvalifikacijama za LP. Podsjetimo, Livaja je nakon utakmice Vidi MOL - AEK nogom u prsa udario srpskog nogometaša Danka Lazovića nakon što je napadač mađarskog sastava za vrat povukao Markovog suigrača Niklasa Hulta. Zbog kazne je propustio prve četiri utakmice, a zbog novog crvenog kartona ove sezone više neće igrati u Europi.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Nizozemci su riješili u 72. minuti drugim golom Dušana Tadića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Bayern sa 13 bodova, Ajax je drugi sa 11 bodova, na trećem mjestu je Benfica sa četiri boda, a na začelju je AEK bez bodova.

Pobjede Juvea i Uniteda

U skupini H Juventus je pobijedio Valenciju sa 1-0 i osigurao prolaz, a dalje ide i Manchester United koji je teškom mukom porazio Young Boyse sa 1-0. Torinska "Stara dama" je španjolsku obranu probila u 60. minuti golom Marija Mandžukića na asistenciju Cristiana Ronalda. Bio je to Mandžukićev prvijenac u LP ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susret Manchester United je slomio Švicarce tek u sudačkoj nadoknadi, a zabio je Fellaini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Juventus sa 12 bodova, Manchester United ima 10, Valencia pet, a Young Boys jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar u završnici do pobjede

U skupini F Šahtar je na gostovanju pobijedio Hoffenheim sa 3-2 i otvorio si vrata prolaz, dok su Lyon i Manchester City odigrali 2-2.

Šahtar je već nakon 15 minuta vodio 2-0, no njemački sastav je do poluvremena izjednačio. U drugom poluvremenu pao je samo jedan gol, u posljednjim trenucima susreta Taison je svojim drugim golom donio Ukrajincima pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar je poveo u 14. minuti golom Ismailyja, a već minuta kasnije bilo je 2-0, a pogodak je postigao Taison. Smanjio je Andrej Kramarić golom u 17. minuti. Dugu loptu Ishaka Belfodila je odlično primio, a potom sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora prebacio vratara. Bio je to njegov četvrti gol ove sezone u Ligi prvaka uz jednu asistenciju. Više od njega zabili su tek Lionel Messi, Robert Lewandowski i Edin Džeko koji su na brojci od pet pogodaka.

Hoffenheim je izjednačio u 40. minuti golom Stevena Zubera. U 60. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Adam Szalai, a igrača više Šahtar je iskoristio u sudačkoj nadoknadi, a junak je postao Taison.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi Cityja i Lyona

U drugom susretu Lyon i Manchester City su odigrali 2-2. Domaćin je dva puta vodio, no City je izvukao bod.

Domaćin je bio bolji u prvom dijelu, 'lavovi' su imali tri sjajne prilike, a najbliže golu bio je Maxwel Cornet koji je u 43. minuti pogodio vratnicu. Ipak, Cornet je u 55. minuti fantastičnim golom s ruba kaznenog prostota doveo domaćine u vodstvo. Izjednačio je Laporete u 63. minuti, ali je Cornet u 81. minuti svojim drugim pogotkom doveo Lyon u novo vodstvo. U 83. minuti 'Građani' su ponovo izjednačili, a zabio je Sergio Aguero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Manchester City sa 10 bodova, Lyon ima sedam, Šahtar pet, a Hoffenheim tri boda. U zadnjem kolu Šahtar i Lyon će u međusobnom susretu igrati za prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uživo:

Roma - Real Madrid 0-2

Bayern - Benfica 5-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoffenheim - Šahtar 2-3

Manchester United - Young Boys 1-0

Juventus - Valencia 1-0

Lyon - Manchester City 2-2

Roma: Olsen; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov: Nzonzi, Cristante; Ünder, Zaniolo, El Shaarawy; Schick.

Real: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić, Llorente, Kroos; Lucas V, Benzema, Bale.


90+1' Fellaini je zabio za United te im je donio drugi krug.

77' GOOL Bayern vodi 5-1. Ribery se upisao u strijelce.

64' Ante Ćorić je ušao umjesto N'Zonzija.

60' GOOL Lucas je zabio za 2-0 Reala.

59' GOOL Mandžukić je zabio poslije sjajnog driblinga i asistencije Ronalda.

51' GOOL Samo pet minuta nakon što je Benfica smanjila, Lewndowski je zabio drugi svoj drugi gol za 4-1 Bayerna.

47' GOOL Bale je doveo Real u vodstvo nakon velike pogreške Rominih igrača.

Kraj prvog poluvremena

45+' Zaniolo je bio u velikoj prilici zabiti Realu, ali je s par metara tukao preko gola.

37' GOOL Bayern je povećao na 3-0. Ovaj put Lewandowski je bio pecizan.

31' GOOL Robben je opet zabio krasan pogodak za Bayern.

26' Kluivert je stigao na odbijenu loptu, ali je tukao visoko iznad gola.

22' Problemi za Romu. Stephan El Shaarawy je izašao zbog ozljede, a ušao je Justin Kluivert.

17' GOOL Kramarić je došao do gola s loptom i nije mogao promašiti.

15' Šahtar je u razmaku od manje od dvije minute dao dva gola Hoffenheimu.

13' GOOL Prvi gol pa je u Münchenu. Arjen Robben se upisao u strijelce.

10' U prvih deset minuta nije pao niti jedan gol na svih šest utakmica.

5' Real ima početnu incijativu, ali za sada nije bilo prilika.

1' Počele su utakmice.

20:33 - Isco nije niti na klupi Reala.

20:01 - Mandžukić je u sastavu Juventusa, a Kramarić Hoffenheima.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo