TENISKE ZARADE U 2018.: / Znate li da je Čilić treći na listi, a Ćorić i Pavić ispred Nadala?

Image
Foto: AFP

Roger Federer uvjerljivo vodi na listi zarada tenisača za tekuću godinu

30.3.2018.
10:51
AFP
VOYO logo

Roger Federer odigrao je u ovoj kalendarskoj godini osamnaest mečeva nastupivši na tri turnira. Osvojio je Australian Open i Rotterdam, a upisao poraz u finalu Indian Wellsa od Juana Martina del Potra. Navedeno mu je u tekućoj godini donijelo zaradu od 4,311.035 američkih dolara i pozicioniralo ga uvjerljivo na prvo mjesto tenisača koji su u 2018. najviše prihodovali.

Drugu poziciju drži baš Del Potro koji je odigrao 20 mečeva uz omjer 17-3, osvojio Acapulco i Indian Wells i igrao finale Aucklanda. Zaradio je 1,863.871 dolara i pozicioniran je ispred trećeplasiranog Marina Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati ispred Nadala

Najbolji hrvatski tenisač u ovoj je godini iz nagradnog fonda zaradio 1,678.905 američkih dolara pobijedivši u deset od četrnaest odigranih mečeva. Većina toga stigla je na račun nastupa u finalu prvog Grand Slam turnira sezone igranog u Australiji.

Image
Foto: AFP

Croatia's Marin Cilic reacts after Spain's Rafael Nadal retired from their men's singles quarter-finals match on day nine of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 23, 2018. / AFP PHOTO / WILLIAM WEST / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Borna Ćorić igra odličan tenis ove godine, sve ga je to dovelo i do plasmana karijere (u ponedjeljak će biti 28. u poretku), a lijepo popunilo i bankovni račun. Ukupno je na trinaestom mjestu prema zaradi koja iznosi 481,847 dolara. Najbolji rezultat sezone mu je polufinale Indian Wellsa u kojem ga je zaustavio Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među dvadeset na popisu onih koji su najviše prihodovali u tekućoj godini je i Mate Pavić, specijalist za parove sa zaradom od 422,149 američkih dolara. Uz omjer 21-3 osvojio je redom Dohu, Auckland, Australian Open (i u mješovitom parovima), igrao finale Rotterdama i polufinale Indian Wellsa. Na 17. je mjestu,

S druge strane, od ponedjeljka ponovno vodeći tenisač svijeta Rafael Nadal nastupio je ove godine samo na Australian Openu na kojem je zaustavljen od Čilića kojem je predao u četvrtfinalu. Dovoljno za 26. mjesto tog poretka i zaradu od 348,128 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo