SPREMA LI SE PROMJENA NA VRHU WTA LJESTVICE? / Japanka i Čehinja imaju priliku postati prva tenisačica svijeta

Image
Foto: AFP, Saeed Khan

Nakon ovog tjedna Ashleigh Barty možda više neće biti broj 1

8.8.2019.
10:16
AFP, Saeed Khan
VOYO logo

Porazom Australke Ashleigh Barty u prvom nastup na WTA Premier 5 turniru u kanadskom Torontu otvoren je put prema smjeni na vrhu WTA ljestvice, a u igri za 'broj 1' su Japanka Naomi Osaka i Čehinja Karolina Pliškova.

Image
Foto: AFP PHOTO, SAEED KHAN

Trenutačno je u prednosti Osaka, koja je do 3. kola u Torontu stigla nakon što joj je Njemica Tatjana Maria predala dvoboj 2. kola nakon što je Japanka osvojila prvi set sa 6-2. Pliškova je za plasman u 3. kolo svladala Amerikanku Alison Riske sa 6-4, 6-7 (4), 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, Harry How/Getty Images

Naomi Osaka

Ne uspije li Čehinja doći najmanje do polufinala, Japanka će u ponedjeljak ponovno osvanuti na vrhu WTA ljestvice. No, dođe li Pliškova u polufinale, onda je Osaki potrebna i pobjeda nad Poljakinjom Igom Swiatek, kojom bi se plasirala u četvrtfinale.

Finale odlučuje o svemu

Uspije li Pliškova ući u finale, a njezina suparnica u meču za naslov ne bude Osaka, tada će Čehinja ponovno nakon dvije godine ponovno zasjesti na čelno mjesto WTA ljestvice. U slučaju da se Pliškova i Osaka nađu u finalu Rogers Cupa, pobjednica turnira će, uz ček na 521.530 dolara i pobjednički trofej, osvojiti i tenisko prijestolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u konkurenciji za naslov više nije hrvatska predstavnica Donna Vekić koju je u 2. kolu sa 7-6 (4), 6-3 nadigrala Ruskinja Svjetlana Kuznjecova. Osječanka je odlično započela dvoboj i povela sa 3-0, ali je prednost 'breaka' izgubila u petom gemu. Ruskinja je bolje odigrala 'tie-break' i stvorila značajnu prednost osvajanjem prvog seta. U drugoj dionici Kuznjecova je slomila otpor u šestom gemu, kad joj je treći put zaredom oduzela servis i povela sa 4-2 te u devetom gemu realizirala treću meč-loptu, nakon što je spasila tri prilike za 'break' koje je imala Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo