ŽIVOTNA DRAMA RAFAELA NADALA / Otkriven je stvarni razlog njegovog povlačenja sa US Opena, pokušao je to sakriti, ali...

Image
Foto: Profimedia, Abaca Press

Nadal je podsjetio kako je riječ o ozljedi koju trpi od 2005. godine, ali i istaknuo kako je motiviran i spreman učiniti sve

20.8.2021.
20:41
Profimedia, Abaca Press
VOYO logo

Španjolski tenisač Rafael Nadal objavio je u petak da je odlučio prekinuti sezonu zbog problema sa stopalom koji ga muči već godinu dana.

"Nažalost moram završiti sezonu 2021", napisao je Nadal na svom Twitter nalogu. "Iskreno, već godinu dana borim se nogom više nego što bih trebao i treba mi vremena... da pronađem rješenje za ovaj problem ili ga barem popravim kako bih se mogao igrati u sljedećih nekoliko godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je izjavio da je nakon razgovora sa svojim timom i obitelji donio odluku da se posveti oporavku.

"Tijekom ove godine propustio sam stvari koje su mi jako važne, poput Wimbledona, Olimpijskih igara i sada US Opena", rekao je Španjolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEŠKE I GRUBE RIJEČI /

Legendarni trener iz čista mira napao Vatrenog: Ovakvo nešto nitko o njemu nikad nije izgovorio

Image
TEŠKE I GRUBE RIJEČI /

Legendarni trener iz čista mira napao Vatrenog: Ovakvo nešto nitko o njemu nikad nije izgovorio

Rijetka bolest

Nedavno je otkrio kako osjeća istu bol kao i 2005., kad je ustanovljeno da boluje od rijetke bolesti Müller-Weissovog sindroma, čija ga je dijagnoza gotovo natjerala da napusti profesionalni tenis i koji je ovih godina zahvatio druge dijelove njegova tijela. Pisao je o tome i poznati teniski magazin Puntodebreak.

Nadal od ranog djetinjstva ima probleme sa stopalima, a profesionalno bavljenje sportom i naporni treninzi utjecali su na to da se bol prenese i na ostale dijelove tijela. Tako su njegovi problemi sa koljenom samo posljedica ove bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ova bolest se teško otkriva dok je u ranoj fazi. Doktori postanu sigurni da se radi o njoj tek kada ona napreduje. Bol se pojavljuje u središnjem i zadnjem dijelu stopala, ti dijelovi naotiču, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do koljena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava.

Nažalost, što će biti stariji, Španjolac će imati sve više problema sa ovom bolešću, jer se njeni simptomi najviše pokazuju u kasnijoj životnom dobu. Njegovo kretanje na terenu bit će sve sporije i teže kako vrijeme prolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo