Davis Cup / Krajan baca u vatru debitanta Galovića: Čilić na stadionu za koridu otvara s Gonzalezom

Image
Foto: Wikimedia Commons

Za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa Hrvatska mora pobijediti u Kolumbiji, u dvoboju koji se igra na stadionu gdje su se održavale koride i na više od 2.500 metara nadmorske visine

14.9.2017.
18:00
Wikimedia Commons
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić otvorit će protiv Kolumbijca Alejandra Gonzaleza dvoboj za plasman u Svjetsku skupinu Davis Cupa 2018., dok će u drugom pojedinačnom dvoboju u petak debitant Viktor Galović odmjeriti snage s najbolje plasiranim domaćim igračem Santiagom Giraldom, odlučeno je ždrijebom održanim u četvrtak u Bogoti.

Image
Foto: HTS

Marin Čilić na treningu u Bogoti. Izvor: Hrvatski teniski savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Želje su se ispunile. Sigurno je puno bolje da ja startam, vjerujem da će to puno pomoći Viktoru. Ja sam favorit, vjerujem da ću donijeti pobjedu i da će nakon tog meča biti lakše Viktoru ući u meč protiv Giralda. Tijekom ovog tjedna, kad sam trenirao s njim, vidio sam koji potencijal ima. Sigurno može napraviti puno protiv Giralda. Nadamo se da nakon sutrašnjeg dana možemo biti pozitivni“, rekao je Marin Čilić.

Ovih dana u Bogoti sve počinje ranije nego je uobičajeno na Davis Cupu. Čak je i ATP turnir u Monte Carlu odustao od početka programa u 10 sati, ali ovdje će prvi meč krenuti upravo tada. Kako će izgledati priprema? „Ovo je drugačije iskustvo nego na turnirima, gdje mečevi počinju u 11 sati. Ja ustajem najkasnije četiri ili četiri i pol sata prije meča, tako da se tijelo prilagodi. Ovdje ćemo morati ustati dosta ranije, ali vjerujem da ćemo biti spremni“, kaže Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je presudilo da Galović bude hrvatski drugi reket pojasnio je izbornik Željko Krajan: „Marin bio definitivno siguran, a za drugog igrača smo tražili i čekali koliko god je bilo moguće da donesem odluku. Presudili su treninzi, možda je Viktoru trebalo malo duže da se prilagodi, ali je  opravdao status igrača s rejtingom i dobrim rezultatima na posljednjim turnirima.“

Marin Čilić će, dakle, probiti led, što bi trebalo biti dobra startna pozicija za debitanta Viktora Galovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To sam i htio, da se naviknem na atmosferu, da osjetim uvjete s publikom… Da uđem spreman. Pripremili su me da će ovo biti sasvim drugačiji uvjeti nego na turnirima. To što Marin igra prvi je jako dobro. Giralda sam malo pogledao na You Tubeu, ali ćemo s trenerima odlučiti o pripremi za meč“, rekao je Galović.

Hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan je za subotnju igru parova nominirao Nikolu Mektića i Franka Škugora, dok je njegov kolumbijski kolega Pablo Gonzalez postavio Juana Sebastiana Cabala i Alejandra Fallu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju su na rasporedu uzvratni pojedinačni dvoboji Čilić - Giraldo i Galović - Gonzalez. Naravno, izbornici imaju pravo promijeniti svoje nominacije za subotnju igru parova, kao i za nedjeljne dvoboje, sve do sat vremena prije zakazanog početka dvoboja.

Dvoboji se igraju na improviziranom zemljanom terenu u prostoru u kojem su se održavale koride, a kapacitet stadiona je oko 8.000 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva tri dana predviđeni početak mečeva je u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Petak, 15. rujna (17 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alejandro Gonzalez - Marin Čilić

Santiago Giraldo - Viktor Galović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota, 16. rujna (17 sati)

Juan Sebastian Cabal / Alejandro Falla - Nikola Mektić / Franko Škugor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja, 17. rujna (17 sati)

Santiago Giraldo - Marin Čilić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alejandro Gonzalez - Viktor Galović

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo