Prekinuo niz poraza / Karlović pobjednički debitirao kao 40-godišnjak i izborio hrvatski derbi s Ćorićem

Image
Foto: AP Images

Nakon 2014. godine Karlović je opet ostvario pobjedu u Indian Wellsu

8.3.2019.
8:41
AP Images
VOYO logo

Ivo Karlović na prvom ovosezonskom turniru iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu ostvario je svoju prvu pobjedu kao 40-godišnjak u prvom kolu svladavši 31-godišnjeg Australca Matthewa Ebdena (ATP 49.) sa 7:6 (3), 7:6 (3) nakon jednog sata i 49 minuta igre te će u 2. kolu igrati protiv 11. nositelja, sunarodnjaka Borne Ćorića. 

Karlović je do pobjede stigao na sebi svojstven način, kroz dva tie-breaka u kojima je bio nadmoćan, ali je u drugom setu uspio nadoknaditi i gubitak jednog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu naš je mladić spasio sve tri break-lopte', da bi na početku drugog seta, u drugom gemu, Ebden uspio izvući 0-40 i tako spriječio hrvatskog veterana da dođe do kapitalne prednosti. To je Australca izvuklo iz krize pa je u petom gemu napravio break koji je držao sve do trenutka kad je servisom trebao zaključiti drugu dionicu meča. No, do set-lopte nije stigao.

U novom tie-breaku Karlović je ponovno bio nadmoćan, baš kao i u prvom, te je stigao do svoje prve pobjede u Indian Wellsu nakon 2014. godine, kojom je prekinuo niz od četiri uzastopna poraza na BNP Paribas Openu na kojem mu je najbolji rezultat četvrtfinale iz 2011. godine. Karloviću je to bila druga pobjeda nad Ebdenom, kojom je izjednačio s Australcem u međusobnim dvobojima (2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv svog sljedećeg suparnika, prošlogodišnjeg polufinaliste u Indian Wellsu, 22-godišnjeg Ćorića, Div sa Šalate vodi 2-0, a dvoboji su odigrani 2015. i 2016., u Bukureštu i Wimbledonu, dok Ćorić još nije bio na istoj kvalitativnoj razini kao danas iako je već tada slovio za jednu od najvećih nada svjetskog tenisa.

Svoj će meč odigrati u subotu navečer ili u noći sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu. Na turniru sudjeluje i Marin Čilić, koji u dvoboju 2. kola čeka pobjednika dvoboja Japanca Tara Daniela i Srbina Dušana Lajovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Indian Wells, prvo kolo:

Ivo Karlović (Hrvatska) - Matthew Ebden (Australija) 7:6 (3), 7:6 (3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo