ĐOKOVIĆ IZNENADA DONIO VELIKU ODLUKU: / 'Počinje novo poglavlje u mojem životu, sviđa mi se ovaj izazov'

Image

Srpski tenisač Novak Đoković donio je veliku odluku nakon serije slabih rezultata prošlih mjeseci.

5.5.2017.
13:26
VOYO logo

Do dogovora je došlo nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i zbog privatnih planova svakog člana ekipe, potvrdila je Đokovićeva služba za odnose s javnošću. Zaključeno je da su, usprkos fantastičnoj suradnji u proteklom razdoblju, trenutno neophodne promjene, novi pristup i nova energija da bi Đoković podigao razinu igre i ostvarivao bolje rezultate.

'Osjetili smo da nam treba promjena'

"Beskrajno hvala Marianu, Gebhardu i Miljanu, na desetljeću prijateljstva, požrtvovnosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svjestan sam da su živjeli za mene i da su sve podređivali mojim uspjesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvijek vjetar u leđa. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osjetili da nam je potrebna promjena. Vrlo sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tijekom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumijevanju. Oni su moja obitelj i to se nikada neće promijeniti" istaknuo je Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marian Vajda, koji je od 2006. Novakov trener, zahvalio je ispred cijele ekipe na godinama koje su proveli zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme provedeno s Novakom je jedan život. Bili smo dio velikih uspjeha, živjeli i disali za iste ciljeve. Pružio sam sve što sam znao kao trener i ponosan sam na naše rezultate. Stigli smo do trenutka kada smo shvatili da je potrebna nova energija u ekipi. Novak još može ići naprijed i siguran sam da hoće. Uvjeren sam da će ostati u samom vrhu tenisa još dugo i da će pružiti nove pobjede i nove radosti svojim navijačimaa i svim istinskim ljubiteljima tenisa. I dalje ćemo se konzultirati, viđati, družiti jer mi smo ipak obitelj", rekao je Vajda.

'Želim se vratiti na vrh još jači'

Novak je dodao kako vjeruje da će promjena doprinijeti njegovim boljim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim nastaviti podizati razinu svoje igre i snage i to je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osjećaj kao da počinjem sve iz početka i sviđa mi se ovaj izazov. Lovac sam i jedan od mojih najvećih ciljeva je da se ponovno vratim u pobjedničku formu", objasnio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako razmišlja o angažmanu novih lica u stručnom stožeru, ali ne želi žuriti s odlukom.

"Osjećam da je ovo novo poglavlje u mojem životu. Moja karijera je uvijek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim pronaći način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego prije. Uvjeren sam da ću u tome uspjeti iako je riječ o procesu koji se ne može dogoditi preko noći. Zato mi je potrebno i vrijeme da pronađem pravu osobu u ekipi s kojom ću se moći povezati na profesionalnoj razini. Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno sprovoditi dnevne rutine i ne želim žuriti s odlukama. Plan je da na sljedeća natjecanja putujem uz podršku svoje obitelji i menadžera. Obavijestit ću javnost o detaljima kada pronađem pravu osobu za svoju ekipu", zaključio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo