STRPLJIVI JOZO DOČEKAO PRILIKU KARIJERE: / 'Maccabi nisam mogao odbiti'

Image
Foto: Screenshot/Twitter
16.11.2015.
16:45
Screenshot/Twitter
VOYO logo

"Svjestan sam što ova nagla promjena znači za Fuenlabradu, nakon jedva šest odigranih prvenstvenih kola. Zaista mi je žao“, rekao je Tabak koji će Maccabi, tako je dogovoreno, voditi do kraja sezone, a zatim će izraelski klub imati opciju produljenja ugovora na još godinu dana.

Image
OGLASIO SE PONOSNI HRVAT: /

Prešao sam na drugu stranu žute imperije!

Image
OGLASIO SE PONOSNI HRVAT: /

Prešao sam na drugu stranu žute imperije!

'Ovu priliku nisam mogao propustiti'

"Istovremeno se nadam da su svi svjesni kakva mi se profesionalna prilika pružila, prilika koju nisam mogao propustiti. Maccabi je jedan od najvažnijih klubova Europe", napomenuo je hrvatski stručnjak koji je u igračkoj karijeri osvojio europski naslov s Jugoplastikom i NBA prsten s Houston Rocketsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski prvak Maccabi počeo je sezonu s tri poraza u četiri utakmice Eurolige, a nakon posljednjeg neuspjeha protiv njemačkog Brose Basketa uručen je otkaz treneru Guyu Goodesu. Krajem prošlog tjedna španjolske novine Mundo Deportivo pisale su kako je upravo Tabak prvi izbor kluba čiji je direktor bivši hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić.

U ponedjeljak su Fuenlabrada i Maccabi potvrdile transfer hrvatskog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmi u španjolskom prvenstvu

Tabak je ljetos potpisao dvogodišnji ugovor s Fuenlabradom, momčadi iz jugozapadnog predgrađa Madrida, koja nakon šest kola ima tri pobjede i tri poraza te drži osmo mjesto među 18 klubova španjolske prve lige. Lani je 45-godišnji Tabak bio pomoćni trener Real Madrida s kojim je osvojio Euroligu, španjolsko prvenstvo, kup i superkup.

"Nemam što drugo reći nego zahvaliti upravi Fuenlabrade na povjerenju. Tu sam zatekao ambijent pogodan za rad, jako predane ljude i klub profesionalno organiziran", rekao je Tabak dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, posebno sam zahvalan igračima i trenerskom osoblju na zajedničkom naporu i radu. Nadam se da će sada biti još uspješniji. Također hvala i navijačima koji su me od prvog dana lijepo primili", dodao je.

U Fuenlabradi igraju Popović i Sobin

U Fuenlabradi ostaju hrvatski igrači Marko Popović (33) i Josip Sobin (25) koje je doveo ljetos. Španjolski klub je poželio sreću svom dosadašnjem treneru. Za Tabakov transfer Maccabi će platiti 100.000 eura odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo