TKO JE KRIV ZA PRAZNE TRIBINE? / Sramota Lige prvaka: Dinamo gledalo 4683 ljudi!

Image
Foto: PIXSELL

U Maksimiru se u utorak skupio mizeran broj gledatelja - njih samo 4683! Najavljivalo se kako će 'ruglo na kraju grada' biti solidno popunjeno, no na koncu se Dinamo osramotio.

19.9.2012.
9:48
PIXSELL
VOYO logo

"Najavljivao sam da nam je važno da imamo pravu podršku s tribina. Ne znam koji je razlog tome da je bilo malo ljudi na tribinama, je li Liga prvaka preskupa za Zagreb ili je nešto drugo problem. Momčadi i meni to je hendikep jer igramo na domaćem terenu, a nemamo podršku koju velik broj klubova ima."

Pogađate, riječi su to Dinamovog trenera AnteČačića nakon poraza od Porta na startu najelitnijeg natjecanja na svijetu. Natjecanja za koje se u cijeloj Europi traži karta više. Ne i u Zagrebu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Maksimiru se u utorak skupio mizeran broj gledatelja - njih samo 4683 (u postocima - tek 12,5 posto stadiona bilo je ispunjeno!?)! Najavljivalo se kako će 'ruglo na kraju grada' biti solidno popunjeno, no na koncu se Dinamo osramotio.

Image
Foto: PIXSELL

Iako se u izjavama zaposlenika kluba ili napisima nekih medija spominje cijena ulaznica i 'propuh' u džepovima građana kao glavni razlog praznih tribina, očigledno je kako su se Zagrepčani zasitili samovolje koja vlada maksimirskim klubom i domaćim nogometom. Najbolji dokaz toj tezi je i posjećenost posljednjih utakmica hrvatske reprezentacije. Nogometnim zaljubljenicima u Lijepoj Našoj dojadili su bezbrojni skandali u našem najpopularnijem sportu za koje nitko ne odgovara, a čini se kako su svoj stav odlučili pokazati bojkotom utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su teze o cijenama ulaznica kao najvećem problemu samo alibi priča, dokazuje i nedavni projekt hokejaša Medveščaka. Za spektakl u pulskoj Areni cijene ulaznica su se kretale od 190 (samo deset kuna manje od maksimirskog Sjevera) do čak 625 kuna (225 kuna od najskupljeg maksimirskog Zapada dolje).

Image
Foto: PIXSELL

No, za razliku od sramote u Maksimiru, simbol Pule bio je krcat i u petak, i u nedjelju. S obzirom da je i mnogo Zagrepčana potegnulo do Istre kako bi svjedočilo istinskom spektaklu, pretpostavljamo da ili krize u hrvatskoj metropoli prošloga tjedna nije bilo, ili su navijači prepoznali kvalitetan, uporan i pošten rad i odnos prema sportu te su taj trud i nagradili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo