prvi poraz na Igrama od 2008. / Španjolska potopila Barakude, Tucak: 'Nismo izgledali dobro, zasluženo smo poraženi'

Image

Branitelji zlata iz Londona doživjeli su poraz nakon deset uzastopnih pobjeda na Olimpijskim igrama

11.8.2016.
8:25
VOYO logo

U najlošijoj predstavi na posljednja dva olimpijska turnira hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je od Španjolske s uvjerljivih 4-9 (0-2, 1-2, 2-1, 1-4) u dvoboju 3. kola skupine B natjecanja na OI u Rio de Janeiru.

Španjolska reprezentacija iskoristila je sve slabosti koje su Hrvati pokazali u ovom dvoboju, a ako izuzmemo dvoboje protiv Srbije, Hrvatska već dugo nije iskazala takvu napadačku nemoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskim vaterpolistima trebalo je gotovo 14 minuta igre za prvi pogodak u dvoboju protiv Španjolaca, a postigao ga je Sandro Sukno koji je tri i pol minute prije promašio peterac.

Ništa u hrvatskom napadu nije funkcioniralo, a Španjolci su s druge strane uspjeli četiri puta svladati Josipa Pavića, kojeg je izbornik Ivica Tucak zamijenio na poluvremenu i pred vrata poslao Marka Bijača. Vratar dubrovačkog Juga zaustavio je španjolske napade i ostavio suparničku reprezentaciju na jednom pogotku u trećoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, hrvatski su se vaterpolisti i dalje mučili s realizacijom. Bušlje je u pogodio za 2-4, kad je Hrvatska imala igrača više, a Maro Joković je smanjio na 3-5 u 24. minuti.

Kad se činilo da bi Hrvatska konačno mogla proigrati u posljednjoj četvrtini, branitelji olimpijskog zlata odigrali su najlošijih osam minuta u dosadašnjem dijelu turnira. Španjolci su na najbolji mogući način iskoristili hrvatsku napadačku bezidejnost. Za razliku od izabranika Ivice Tucka, španjolski su vaterpolisti točno znali što žele i kako doći do cilja, a u Gonzalu Echeniqueu su imali raspoloženog pucača čiji su udarci uglavnom bili neobranjivi, prvo za Pavića, a potom i za Bijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Echenique je s četiri pogotka uvjerljivo bio najbolji igrač utakmice, a hrvatski su se vaterpolisti potrudili proslaviti i španjolskog vratara Daniela Garciju koji je sakupio 11 obrana. Za Hrvatsku su po jedan pogodak postigli Sukno, Bušlje, Joković i bivši španjolski reprezentativac Xavi Garcia koji nije bio posebno raspoložen protiv bivših suigrača.

Tucak: Nismo izgledali dobro

Nismo izgledali dobro i zasluženo smo poraženi, no puno toga je, i napadački i obrambeno, otišlo na jednu stranu, onu španjolsku, kazao je nakon poraza od Španjolske (4-9) vaterpolski izbornik Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelji zlata iz Londona doživjeli su poraz nakon deset uzastopnih pobjeda na Olimpijskim igrama, a zadnji poraz su doživjeli također od Španjolaca u Pekingu 2008. u razigravanju za peto mjesto. 

"Španjolci su potpuno zasluženo dobili, a mi smo večeras bili posebno loši u napadu, koji je bio potpuno bezidejan i bez protoka lopte. Očekuju nas Talijani i Francuzi i moramo ostvariti bar još jednu pobjedu. Vidite da se stalno događaju iznenađenja, veliki favorit Srbija, ako ne pobjedi Australce ispada, a već dugo olimpijski turnir nije bio ovako interesantan s 10 momčad koje mogu svakoga pobijediti", kazao je Tucak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedan od onih dana kada ti ništa ne ide. Sve što smo pokušali je ispalo loše, a njima su u golu završavali i šutevi koji su išli pored gola. Svaki poraz boli, ali bolje da se dogodio sada, nego u četvrtfinalu. Čestitam Brazilcima na pobjedi protiv Srbije, ali ostali nas ne zanimaju, moramo odraditi susrete s Francuzima i  Talijanima i dosta poboljšati svoju igru", kazao je kapetan Hrvatske Josip Pavić

"Ovo je bilo dosta loše, ti Španjolci nam nikako ne odgovaraju, puno plivaju, a malo je kontakta. U napadu ništa nismo zabili. Protiv Talijana nas čeka teška utakmica, oni su dosad pokazali najviše. S ovom igrom koju smo pokazali danas, ne bismo daleko dogurali", kazao je Damir Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je propustila već dva kola prije završetka grupne faze osigurati plasman u četvrtfinale i u petak se protiv Italije boriti za prvo mjesto u skupini. No, s obzirom na iznenađujuće rezultate i mogući rasplet u skupini A, možda prvo mjesto i neće donijeti nominalno lakšeg suparnika.

U preostalim susretima 3. kola iz naše skupine reprezentacija SAD-a je sa 6-3 pobijedila Francusku, dok je Italija sa 6-5 nadigrala Crnu Goru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Italija sa šest bodova, Španjolska i Hrvatska imaju po četiri boda, Crna Gora i SAD po dva boda, dok je Francuska na začelju bez bodova.

U susretima četvrtog kola, 12. kolovoza, sastaju se Hrvatska - Italija, Španjolska - Francuska te SAD - Crna Gora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo