KAKVA EKIPA / Od igrača koji ne idu u Katar može se složiti paklena momčad: Na listi su Hrvat, legenda Reala te famozni Španjolac

Image
Foto: Profimedia

Od igrača koji ne idu na SP može se složiti paklena jedanaestorka kao i njihove zamjene

15.11.2022.
10:42
Profimedia
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u Kataru kreće za pet dana. Uzbuđenje je na vrhuncu, poznati su svi putnici kao i igrači koje su odabrali za najveću svjetsku nogometnu pozornicu. No, upravo su popisi izbornika diljem svijeta unijeli veliku pomutnju među navijačima.

Image
FINA LOVA /

U Kataru će se 'dijeliti' pusti milijuni: Prvaci će se kupati u novcima, a evo koliko se zaradi za prolazak skupine

Image
FINA LOVA /

U Kataru će se 'dijeliti' pusti milijuni: Prvaci će se kupati u novcima, a evo koliko se zaradi za prolazak skupine

Tako se mnogi pitaju kako jedan Sergio Ramos nije dobio poziv Luisa Enriquea, no uz njega tu je niz fantastičnih nogometaša koji neće vidjeti Katar. Bleacher Report Football je složio cijelu momčad od igrača koje nećemo gledati na Mundijalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipu predvode spomenuti Ramos, naš Ante Rebić i Liverpoolovi Thiago Alcantara i Roberto Firmino.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na vratima "momčadi koja ne ide u Katar" našao se David De Gea. Vratar Manchester Uniteda bio je dugogodišnja jedinica Španjolske pa su se mnogi iznenadili što se nije našao na Enriqueovom popisu, barem kao drugi ili treći golman. Obranu line Fikayo Tomori iz Milana, Sven Botman iz Newcastle Uniteda, Sergio Ramos iz PSG-a te Ferland Mendy iz Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Englezi su žestoko prosvjedovali što na popisu Garetha Southgatea nije Tomori koji je prošle sezone bio prvak Italije s Milanom te je jedan od glavnih igrača Piolijeve momčadi. S druge strane, poziv je dobio Harry Maguire, koji je ove sezone odigrao 1500 minuta manje nego Tomori. Ramos se pak vratio u formu ove sezone te nema problema s ozljedama, dok je Botman jedan od otkrića Premier lige. Također, čudi da Deschamps nije našao mjesta za standardnog Mendyja, a na lijevom boku ima samo Thea Hernandeza

Image
Foto: Profimedia

Jadon Sancho

Veznu liniju čine Jadon Sancho iz Uniteda, Thiago iz Liverpoola, Renato Sanches iz PSG-a te naš Ante Rebić iz Milana. Sancho je katastrofalno ušao u novu sezonu pa ne čudi njegovo ne pozivanje iako je riječ o perspektivnom igraču. Thiago se već godinama muči s ozljedama, dok se Sanches nije naigrao u Parizu zbog čega ne putuje s Portugalom na SP, iako smo dojma da se za njega moglo naći mjesta. Riječ je o igraču koji je briljirao na EP-u 2016. godine kada su Portugalci otišli do samog kraja. Rebić, pak, nije na popisu Dalića zbog njihovog "sukoba" nakon prošlogodišnjeg Eura. Reba je otvoreno kritizirao Dalića te se nikada nije ispričao pa mu dobra forma iz Milana neće pomoći da vidi još jedno Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

U napadu su Roberto Firmino iz Liverpoola i Ivan Toney iz Brentforda. Zanimljivo, Firmino ima bolju statistiku od Gabriela Jesusa, Richarlison i ostatka napadača Brazila, ali ipak neće putovati u Katar što je pomalo šokantno. Isto vrijedi i za Toneyja, koji igra fantastičnu sezonu u Brentfordu te nije dobio priliku ni biti drugi napadač iza Harryja Kanea već je ta čast pripala Callumu Wilsonu. Primjerice, Toney je ove sezone u 16 nastupa u svim natjecanjima postigao 11 pogodaka, dok je Wilson u 11 susreta upisao šest pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klupi ova fantastične momčadi našao se i bivši dinamovac Gabriel, trenutno stoper Arsenala, kao i Mats Hummels iz Borussije Dortmund, Lucas Digne iz Aston Ville, Angel Correa iz Atletico Madrida te Gerard Moreno iz Villarreala.

Izaberi pobjednika Svjetskog prvenstva i osvoji potpisani dres Luke Modrića, televizor i ostale vrijedne nagrade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo