JEDAN OD NAJVEĆIH / Mikkel Hansen iznenada prekinuo karijeru: Razlog je neočekivan

Image
Foto: profimedia.hr

Danska reprezentacija je na tronu tri posljednja svjetska prvenstva, a upravo je Hansen bio prva violina

8.2.2023.
17:00
profimedia.hr
VOYO logo

Mikkel Hansen je odlučio prekinuti svoju karijeru te će tako jedan od najboljih rukometaša svih vremena o 35-godišnji danski reprezentativac napustiti rukometne dvorane na neodređeno vrijeme.

Image
DANCI BIJESNI /

Dosta nezgodno: Pogledajte fotografiju koja baca novo svjetlo na sudar Duvnjaka i Gidsela

Image
DANCI BIJESNI /

Dosta nezgodno: Pogledajte fotografiju koja baca novo svjetlo na sudar Duvnjaka i Gidsela

Danska reprezentacija je na tronu tri posljednja svjetska prvenstva, a upravo je Hansen bio prva violina. Unatoč tome što je još prilično moćan, u razgovoru s liječnicima je donio odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i direktor danskog Aalborga gdje Hansen nastupa od 2022. godine.

"U dogovoru s užom obitelji, liječnicima i rukometnim klubom iz Aalborga, Mikkel Hansen se danas javio sa simptomima stresa. To dolazi kao reakcija na izuzetno tešku godinu za Mikkela", rekao je Jan Larsen i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to naporna godina za Mikkela, s prvim krvnim ugruškom koji mu se dogodio u proljeće 2022., preseljenjem s obitelji u Dansku poslije deset sjajnih godina vani, kao i ogromnom potražnjom i fokusom na njega tijekom cijele jeseni nakon dolaska u Aalborg te na kraju Svjetskim prvenstvom 2023".

"Po povratku sa Svjetskog prvenstva pokazalo se da je čaša puna, a zajedno smo napravili jedini pravi izbor, gdje je u potpunosti fokus na tome da Mikkel dobije potrebno vrijeme i stručnu podršku za oporavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno nema više informacija o situaciji Mikkela Hansena i molimo medije i druge da daju Hansenu i obitelji neophodan mir te da se suzdrže od kontakta s njima", zaključio je.

Hansen u svojoj vitrini ima deset medalja s velikih natjecanja. Osvojio je zlato, srebro i broncu na europskim prvenstvima, zlato i srebro na olimpijskim igrama, a ima i tri zlatne te dvije srebrne medalje sa svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo