ODLIČNA PREDSTAVA / Kraljice šoka dominantne protiv Zmajica u Šoštarićevom oproštaju

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Utakmicu ste mogli pratiti kroz prijenos uživo te tekstualni prijenos samo na portalu Net.hr

14.10.2023.
9:28
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. svladavši u subotu u Cazinu reprezentaciju Bosne i Hercegovine s uvjerljivih 31-17 (12-6).

Razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe bila je vidljiva od otvaranja utakmice u kojem su izabranice Nenada Šoštarića povele sa 7-1 u 13. minuti. Domaće rukometašice su do kraja prvog poluvremena uspjele ostati na šest golova zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u drugom poluvremenu bosansko-hercegovačke reprezentativke nisu mogle pratiti ritam hrvatskih rukometašica koje su kontinuirano povećavale prednost do konačnih +14 (31-17), iako je izbornik Šoštarić ravnomjerno rasporedio minutažu na veći broj igračica.

Tako su sa po pet pogodaka najefikasnije u hrvatskoj reprezentaciji bile Nikolina Zadravec i Dejana Milosavljević. Četiri gola postigla je Andrea Šimara, a po tri Stela Posavec i Katarina Pavlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za domaću reprezentaciju su po četiri pogotka postigle Ana Vrančić i Armina Isić.

Nakon dva kola Hrvatska i Rumunjska imaju po četiri boda, dok su bez bodova Grčka te Bosna i Hercegovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći kvalifikacijski ciklus od dvije utakmice na rasporedu je krajem veljače i početkom ožujka sljedeće godine, kad će hrvatske rukometašice igrati dva dvoboja protiv Rumunjki, koji će odlučivati o prvom mjestu u skupini. Prvo će gostovati u Rumunjskoj 28. veljače, a uzvrat u Hrvatskoj je na rasporedu 2. ožujka.

TIJEK MEČA

BIH-Hrvatska 17:31

Kako je utakmica odmicala, Kraljice šoka su se sve više odvajala od Zmajica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih deset minuta prvog dijela, tempo utakmice se smirio, a briljirale su golmanice Pijević i Gudelj.

U 19. minuti Stela Posavec je pogodila u glavu golmanicu Gudelj, što su bosanski komentatori okarakterizali kao udarac za crveni karton, ali sutkinja je pokazala na dvije minute za Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se u domaćoj atmosferi u uvodnim minutama nije najbolje snašla, ali nakon prvih pet minuta lakše smo pronalazili put do mreže domaćih. Atmosfera je na tribinama u Cazinu vrhunska gdje se prati svaki dobar potez Zmajica.

------------------------------------------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su otvorile kvalifikacije za EURO 2024. godine pobjedom protiv Grčke (32-22) u ponedjeljak u Karlovcu, hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju u subotu očekuje nova utakmica u ovom ciklusu - gostovanje u Cazinu, gdje ih od 20 sati očekuje Bosna i Hercegovina. Utakmicu u prijenosu uživo moći ćete gledati na portalu Net.hr.

Image
'IDEMO PO POBJEDU' /

Uoči svoje zadnje utakmice s 'Kraljicama šoka' oglasio se Šoštarić: 'Možemo biti malo i prepotentni'

Image
'IDEMO PO POBJEDU' /

Uoči svoje zadnje utakmice s 'Kraljicama šoka' oglasio se Šoštarić: 'Možemo biti malo i prepotentni'

Baš kao protiv Grčke, hrvatske rukometašice izrazite su favoritkinje i u susretu s Bosnom i Hercegovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

Image
Image

Ta utakmica igra se u subotu 14. listopada s početkom u 20 sati u Cazinu, a bit će to posljednji ogled na hrvatskoj klupi za izbornik Nenada Šoštarića koji će potom preuzeti rukometaše Zagreba. Prijenos utakmice uživo možete pratiti kroz tekstualni prijenos samo na portalu Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve su to dobre igračice. Ali njihov je osnovni problem to što imaju malo okupljanja, malo međunarodnog iskustva i to je faza neuigranosti i osjećaj kako je to igrati protiv nekoga tko ima drugačiju školu rukometa. Hrvatska je već, tu možemo biti malo prepotentni, postala ime u rukometu i mi u svaku utakmicu idemo pobijediti", kazao je Šoštarić

Bare Knuckle Fighting Championship Prospect Series 2 iz Liverpoola od 21.00 samo na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Premda je ostao bez najbolje srednje vanjske igračice Valentine Blažević (tek je počela s treningom nakon ozljede), dvije sjajne kružne napadačice kapetanice Katarine Ježić (ozljeda) i Ane Debelić (porod) te vratarke Ivane Kapitanović (ozljeda), izbornik reprezentacije Nenad Šoštarić dobro je pripremio ekipu i ostvario cilj, a to su bili bodovi protiv Grčke. 

Protiv Bosne i Hercegovine, hrvatske rukometašice nikada nisu igrale službenu utakmicu. Bosna i Hercegovina je tek nedavno uspjela složiti solidnu reprezentaciju i ući u sustav kvalifikacija za velika natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Na klupi BiH je izbornik Adnan Bašić, a od igračica koje treba izdvojiti, svakako treba pripaziti na desnu vanjsku Edinu Demić, članicu francuskog sastava Le Pouzin HB07. Ona je u susretu protiv Rumunjske zabila pet pogodaka. Isto toliko postigla je i Azra Topčić (ŽRK Krajina Cazin),  a četiri pogotka dala je Armina Isić (HC Dacia Mioveni, Rum). Tu je i vrlo dobra vratarka Anica Gudelj, koja trenutačno nastupa za rumunjsku CSM Coronu Brasov. Ona je protiv Rumunjske u 1. kolu skupila devet obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: KSW/Voyo
Image
Foto: KSW/Voyo

Ivan Erslan

U našoj skupini je i Rumunjska, a prve dvije ekipe će izboriti plasman na EP koje će zajedno ugostiti Mađarska, Austrija i Švicarska.

Utakmicu u prijenosu uživo moći ćete od 20 sati gledati na portalu Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14.listopada samo na stream platformi Voyo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo