'IDEMO PO POBJEDU' / Uoči svoje zadnje utakmice s 'Kraljicama šoka' oglasio se Šoštarić: 'Možemo biti malo i prepotentni'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Protiv Bosne i Hercegovine, hrvatske rukometašice nikada nisu igrale službenu utakmicu

13.10.2023.
15:20
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju, koja je s lakoćom preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama za EURO 2024. godine pobijedivši Grčku 32-22, sada čeka utakmica 2. kola protiv Bosne i Hercegovine.

Image
SJAJNA UTAKMICA /

Zagreb nakon nevjerojatne drame 'izvukao' bod protiv moćnih Danaca: Bili su nadomak velike pobjede

Image
SJAJNA UTAKMICA /

Zagreb nakon nevjerojatne drame 'izvukao' bod protiv moćnih Danaca: Bili su nadomak velike pobjede

Utakmica protiv BiH se igra sutra u Cazinu s početkom u 20 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je ostao bez najbolje srednje vanjske igračice Valentine Blažević (tek je počela s treningom nakon ozljede), dvije sjajne kružne napadačice kapetanice Katarine Ježić (ozljeda) i Ane Debelić (porod) te vratarke Ivane Kapitanović (ozljeda), izbornik reprezentacije Nenad Šoštarić dobro je pripremio ekipu i ostvario cilj, a to su bili bodovi protiv Grčke. 

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/8fc997b4-66ae-11ee-9646-9a3e061ac6eb/original

Protiv Bosne i Hercegovine, hrvatske rukometašice nikada nisu igrale službenu utakmicu. Bosna i Hercegovina je tek nedavno uspjela složiti solidnu reprezentaciju i ući u sustav kvalifikacija za velika natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/7632084a-69bf-11ee-9a68-0ee8f36581c7/original

Izbornik Nenad Šoštarić osvrnuo se na suparnice i što očekuje od ove utakmice.

"Sve su to dobre igračice. Ali njihov je osnovni problem to što imaju malo okupljanja, malo međunarodnog iskustva i to je faza neuigranosti i osjećaj kako je to igrati protiv nekoga tko ima drugačiju školu rukometa. Hrvatska je već, tu možemo biti malo prepotentni, postala ime u rukometu i mi u svaku utakmicu idemo pobijediti", kazao je Šoštarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klupi BiH je izbornik Adnan Bašić, a od igračica koje treba izdvojiti, svakako treba pripaziti na desnu vanjsku Edinu Demić, članicu francuskog sastava Le Pouzin HB07. Ona je u susretu protiv Rumunjske zabila pet pogodaka. Isto toliko postigla je i Azra Topčić (ŽRK Krajina Cazin),  a četiri pogotka dala je Armina Isić (HC Dacia Mioveni, Rum). Tu je vrlo dobra vratarka Anica Gudelj, koja trenutačno nastupa za rumunjsku CSM Coronu Brasov. Ona je protiv Rumunjske u 1. kolu skupila devet obrana.

Bosna i Hercegovina je do sada samo jedanput sudjelovala u završnoj fazi kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Bilo je to za natjecanje 2008. godine, kada su u pet susreta ostvarile dvije pobjede, protiv Grčke (28-18) te Izraela (28-20) i doživjele tri poraza. Poraz od Rumunjske u 1. kolu kvalifikacija za EURO 2024. godine 17-49, najteži je poraz Bosne i Hercegovine u kratkoj povijesti njihovih kvalifikacija i ujedno najveća pobjeda Rumunjske do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14.listopada samo na stream platformi Voyo.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/0bb6db34-68c6-11ee-b906-3a50bfc1e71d/original
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo