EKSKLUZIVNO / Ćamila Mičijević otvoreno i liderski nam je rekla: 'Pokazale smo da vrijedimo, dajemo sve od sebe i idemo do kraja. Ne možemo utjecati na neke stvari'

Image
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija trenutno se nalazi na pripremama u Poreču, prije SP-a koji počinje za 4 dana, a utakmice 'Kraljica šoka' prenosit će se na platformi Voyo. Ćamila Mičijević, zvijezda ekipe, opet će imati lidersku ulogu. Pokazala je to u razgovoru s nama

25.11.2023.
11:36
Pixsell
VOYO logo

Pred najvećom zvijezdom hrvatske ženske rukometne reprezentacije, jednom od omiljenijih članica Obrvanove družine Ćamilom Mićijević, novo je veliko natjecanje na kojem će ona biti jedna od najvažnijih igračica.

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte ekskluzivno samo na Voyo. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIKOGA NISU ZANIMALE, OTPUTOVALE SU NA EURO U TIŠINI, A ONDA ŠOKIRALE EUROPU: /

'Okupile smo plesnu grupu, kao da smo znale...'

Image
NIKOGA NISU ZANIMALE, OTPUTOVALE SU NA EURO U TIŠINI, A ONDA ŠOKIRALE EUROPU: /

'Okupile smo plesnu grupu, kao da smo znale...'

Ili bi barem trebala biti... Ćamila Mičijević nastupala je za Hrvatsku na tri Europska prvenstva 2014., 2016. i 2020. godine i na jednom Svjetskom prvenstvu i to 2021. godine. Ima, prema podacima s interneta, 45 nastupa i 145 golova u dresu ekipe Hrvatske u rukometu.

Image

Osvajačica je povijesne bronce na EP-u 2020. u Danskoj, a njezina karijera je imala i težak period.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, do listopada i okupljanja reprezentativki za kvalifikacije za Euro 2024., u reprezentaciji je nije bilo čak 535 dana. Iza nje su tri operacije koljena, pa ta brojka od 535 dana bez reprezentativnog dresa i ne izgleda više tako puno, nego realno...

Uvijek vesela Ćamila jako je nedostajala na prošlogodišnjem EP-u, kad Šoštarić, bivši izbornik, nije imao na raspolaganju igračicu Pariza koja trenutno igra u svom klubu. Ćamila je dres Metza zamijenila onim Pariza i sad se vraća u formu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije još na sto posto, ali na pripremama u Poreču za nadolazeći SP u Švedskoj se nada kako će do početka turnira biti u full modu... Inače, utakmice hrvatske ženske rukometne reprezentacije na SP-u ekskluzivno ćete moći gledati na Voyo platformi.

Ćamila je dugo, predugo čekala ovo reprezentativno okupljanje i pripreme. Sve cure u reprezentaciji čekale su i nju... Baš svi ju vole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se nadam da moja uloga na ovom SP-u neće biti samo nasmijavanje mojih djevojaka u ekipi ili zabavljanje. Ipak sam ovdje da nešto i odigram. Mislim da imam dovoljan broj godina da pridonesem iskustvom, da pokažem da sam i ja tu s njima, te da pomognem mlađim igračicama koje su s nama. Naravno, uz moje nastupe i igru, moja uloga je i da održavam dobru atmosferu što je normalno", rekla nam je 194 cm visoka lijeva vanjska igračica Ćamila Mičijević, koja u Poreču naporno trenira s ostalim curama, svakog dana...

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Uvijek vesela Ćamila Mičijević omiljena je kod suigračica.

"Iako, sve cure su takve, pa i nije potrebno neko posebno održavanje dobre atmosfere,. Naravno, mislim da sam najviše tu da bh pomogla u napadu i obrani. Vidjet ćemo još u kojim me planovima izbornik vidi", dodala je Ćamila i nastavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da me izbornik vidi u ključnoj ulozi, sprema sam došla ovdje pomoći što je više moguće, ali što god izbornik odluči, koliko minuta bilo, ja ću se s tim složiti."

Larissa Kalaus nam je u ponedjeljak na okupljanju otkrila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da je šteta, svima nam je žao kad se naši nastupi ne prate još više, kad se ne gledaju utakmice čak u situacijama kad je prvenstvo, recimo da se unaprijed niti ne zna, to smo baš onako komentirale između sebe, kad recimo igre muško SP u rukometu ili nogometu, puno se reklama vrti, puno se najavljuje natjecanje, više je emisija, veći je hype, a kod ženskog rukometa toga nema".

Ćamila nam je na spomen navedenog kazala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno... Ne znam iskreno, nekako sam dojma da smo dovoljno pokazale da nas se vrijedi pratiti kroz sve utakmice, pa čak i one koje smo gubili. Smatram da se ova ekipa redovito na terenu bori, da sve cure idu do kraja i kad se dobije i kad izgube od nekog jačeg. Dajemo uvijek sve od sebe. Sve smo mi to i pokazale, ali eto, previše ne možemo utjecati na popularnost i praćenje ženskog rukometa i reprezentacije. Naravno da bi bilo lijepo da se hrvatski spot općenito, a ne samo rukomet, malo više prati, naročito ženski".

Image

Hoće li Ćamila imati i na ovom velikom natjecanju svoj mini podcast? Nekako se odlično snalazi u ulozi prve novinarke i voditeljice u ekipi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam ništa o tome. Možda nešto smislimo, a možda ne. Mi smo prvenstveno tu da igramo rukomet, a ako se nešto prirodno dogodi, stvori prilika za druženje i upoznavanje članica reprezentacije, onda OK. Vidjet ćemo".

Pitali smo za kraj Ćamilu smije li se dok spava? Jer, kad god ju vidimo, nasmijana je. Strgala se skroz od smijeha na naše pitanje....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, nema nitko da provjeri. Valentina mi je cimerica, nju ću pitati pa će vam ona odgovoriti na ovo pitanje", završila je Ćamila Mičijević.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo