Ekskluzivno za RTL.hr / Nexeov heroj iz sjene Dominik Kuzmanović nakon povijesnog uspjeha: 'Morali smo ići po pobjedu'

Image

Našički Gromovi ostvarili su u srijedu najveći uspjeh u povijesti kluba plasiravši se na Final Four Europske lige, a jedan od heroja iz sjene je bio mladi vratar Dominik Kuzmanović

4.5.2022.
19:30
VOYO logo

Nexe je u uzvratnom susretu četvrtfinala na gostovanju kod danskog GOG Gumea odigrao 37-37 obranivši tako pet golova prednosti (32-27) iz prve utakmice.

Ovim sjajnim rezultatom našička momčad je napravila najveći uspjeh u povijesti kluba te ostvarila jedno od najvećih dostignuća hrvatskog klupskog rukometa posljednja dva desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hvala Bogu da smo se izvukli'

Jedan od neočekivanih heroja ovog Nexeovog podviga je bio i mladi vratar Dominik Kuzmanović. On je u ključnim trenucima dvoboja zaključao vrata našičke momčadi i skupio čak sedam obrana, a nakon susreta je svoje impresije podijelio s reporterom RTL.hr-a Filipom Škrlecom.

Image
Mogu li do naslova /

Nexe u probranom društvu: Gromovima na Final Fouru prijete tri izuzetno teška protivnika

Image
Mogu li do naslova /

Nexe u probranom društvu: Gromovima na Final Fouru prijete tri izuzetno teška protivnika

"Apsolutno jedna od najzanimljivijih utakmica sezone. Sam rezultat to govori. Dobro smo krenuli, stvarno smo dobro krenuli, ali sun as stigli do poluvremena. Malo smo pali pod kraj prvog dijela pod njihovom publikom i pod njihovom igrom, ali u drugom poluvremenu smo se hvala Bogu izvukli. Vodili su tri razlike taman su se mogli odvojiti, ali dobro je uspjeli smo preokrenuti i sad slavimo", kazao je Kuzmanović jedva susprežući euforiju uslijed velikog uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi smo ovdje došli po pobjedu'

Objasnio je i taktiku slavonske momčadi koja je protiv brzih i ubojitih Danaca donijela utakmicu s ukupno 74 pogotka.

"Morali smo ići po pobjedu jer čuvati rezultat stvarno nema smisla pogotovo protiv ovakve ekipe koja to može stići u nekoliko minuta. Pali smo jer su oni jako dobro igrali, njihov golman je ulovio nekoliko lopti, zabili su nam koji lagan gol i zato su uspjeli napraviti tu neku razliku i malo se odvojiti. Ali kažem, mi smo ovdje došli po pobjedu i šteta što je na kraju bio taj iks. Ipak, dobro je jer smo prošli na Final Four što je povijesni uspjeh za klub", konstatirao je mladi vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo je predivno'

Na samom kraju razgovora, prije no što će ga emocije ponijeti, otkrio je kako ga se posebno dojmila glasna, ali korektna publika u danskom gradiću Gudmeu koja je stvorila nezaboravnu atmosferu.

"Bilo je predivno igrati pred tih, ne znam jel ima tisuću ljudi, ali bili su glasni i kao jedan su navijali. Svaka čast publici i svaka čast protivnicima. Mi sada slavimo na kraju i ne znam više što bih rekao", zaključio je Dominik Kuzmanović za kojeg ćemo po svemu sudeći još puno puta čuti u narednim godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završni turnir će se odigrati 28. i 29. svibnja, a još uvijek nije poznato gdje će biti održan. Jedna od opcija je da Nexe bude domaćin u Areni Zagreb.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo