Mogu li do naslova / Nexe u probranom društvu: Gromovima na Final Fouru prijete tri izuzetno teška protivnika

Image
Foto: profimedia.hr
4.5.2022.
17:53
profimedia.hr
VOYO logo

Nexe je u uzvratnom susretu četvrtfinala na gostovanju kod danskog GOG Gumea odigrao 37-37 obranivši tako pet golova prednosti (32-27) iz prve utakmice.

Ovim sjajnim dostignućem našička momčad je napravila jedan od najvećih uspjeha hrvatskog klupskog rukometa u posljednjih 15-ak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaganjac i vratari za povijesni uspjeh

Nexe je do velikog uspjeha nosio Halil Jaganjac koji je odigrao briljantnu utakmicu upisavši čak 12 pogodaka, a sjajno su mu sekundirali Predrag Vejin sa sedam i Marin Jelinić sa šest golova.

Dobar dan su imali i vratari Mihailo Kuzmanović s deset te mladi Dominik Kuzmanić sa sedam obrana od kojih je većina došla sredinom drugog dijela kada se utakmica lomila. U danskim redovima najefikasniji su bili Pytlick sa 11 i Jerry Tolbring s osam golova.
Da stvari budu još bolje, Našičani su dogurali do Final Foura, započevši natjecanje u prvoj rundi kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelj naslova ponovno u završnici

Na Final Four EHF Europske lige su se plasirali još rukometaši Magdeburga, Benfice i Wisle Plock.

Završni turnir izborio je i branitelj naslova Magdeburg koji je u obje utakmice bio bolji od Nantesa. U prvom susretu je bilo 28-25, a Nijemci su u uzvratu pred svojim navijačima slavili sa 30-28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magdeburg je predvodio Michael Nielsen Damgaard sa 12 golova, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Pedro Portela s pet pogodaka.

Mihić poveo Wislu na Final Four

Orlen Wisla Plock također ide dalje s dvije pobjede protiv Kadetten Schaffhausena. Nakon gostujućih 33-31, Wisla je pred svojim navijačima slavila sa 35-22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač utakmice bio je hrvatski rukometaš Lovro Mihić s osam golova, dok je Leon Šušnja zabio jedan pogodak. Za goste je branio Kristijan Pilipović sakupivši šest obrana.

Image
Rukometna Europska liga /

Mihić i Lučin na pragu Final Foura Europske lige, Benfica pregazila Gorenje

Image
Rukometna Europska liga /

Mihić i Lučin na pragu Final Foura Europske lige, Benfica pregazila Gorenje

Benfica rutinski u Sloveniji

Nakon što je u prvom susretu slavila sa 36-29, Benfica je u uzvratu u Velenju odigrala 27-27 protiv Gorenja osiguravši prolaz na završni turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima portugalskog sastava najefikasniji su bili Jonas Kallman sa šest, te Demis Cosmin Grigoras i Petar Đorđić sa po četiri gola. U redovima slovenske ekipe najefikasniji su bili Matic Veredinek sa sedam i Ibrahim Haseljić s pet pogodaka.

Završni turnir će se odigrati 28. i 29. svibnja, a još uvijek nije poznato gdje će biti održan. Jedna od opcija je da Nexe bude domaćin u Areni Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo