Ekskluzivno za rtl.hr / Branko Tamše nakon plasmana na Final Four: 'Pokazali smo da možemo igrati skandinavski rukomet'

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Jedan od najzaslužnijih za Nexeov plasman na Final Four je i slovenski trener Branko Tamše. On je nakon susreta svoje impresije podijelio s reporterom RTL.hr-a Filipom Škrlecom.

4.5.2022.
22:05
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Nexe je u uzvratnom susretu četvrtfinala na gostovanju kod danskog GOG Gumea odigrao 37-37 obranivši tako pet golova prednosti (32-27) iz prve utakmice. Ovim sjajnim rezultatom našička momčad je napravila najveći uspjeh u povijesti kluba te ostvarila jedno od najvećih dostignuća hrvatskog klupskog rukometa posljednja dva desetljeća.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj Nexeov plasman na Final Four je i slovenski trener Branko Tamše. On je nakon susreta svoje impresije podijelio s reporterom RTL.hr-a Filipom Škrlecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ekskluzivno za RTL.hr /

Nexeov heroj iz sjene Dominik Kuzmanović nakon povijesnog uspjeha: 'Morali smo ići po pobjedu'

Image
Ekskluzivno za RTL.hr /

Nexeov heroj iz sjene Dominik Kuzmanović nakon povijesnog uspjeha: 'Morali smo ići po pobjedu'

"Gledajte, vi dobro znate da sam ja cijeli tjedan govorio da idemo pobijedit u Dansku. Tako sam iskreno i mislio, tako sam i pripremao igrače i moram reći kako smo pokazali još jedanput da možemo igrati danski, skandinavski rukomet, što smo i pokazali. Zabili smo pregršt laganih golova. Doduše, i dobili smo ih, ali mislim da smo prezentirali jedan jako, jako dobar rukomet. Sad bi neki rekli pa nije bila obrana dobra kad ste primili 37 golova, ali ova ekipa Gumea pogotovo kući može svakome nasuti 40 golova. A ono što mene veseli je da smo ih mi zabili 37 i iskreno malo mi je žao da ih nismo dobili, pobijedili ovu utakmicu jer to je bio plan, ali kako se kretalo sve skupa bili smo malo up and down, +5 pa -5 i tako dalje, ali na kraju krajeva mislim da je ovo jedna lijepa utakmica s puno golova", rekao je Tamše nakon utakmice pa pohvalio igrače i klub.

'Ja se nadam da će Final Four biti u Hrvatskoj'

"Iskrene čestitke igračima, cijelom klubu. Svi su vjerovali u ono što radimo cijelu sezonu, a i mislim da smo naplatili što smo jako dobro trenirali. Napravili smo jedan veliki rezultat. Mislim da smo ispisali povijest našičkog i hrvatskog rukometa. Idemo dalje, nećemo stati. Izborili smo Final Four, neće biti ni malo lako među četiri ekipe", a zatim je izrazio želju da se završnica odigra u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se nadam da će Final Four biti u Hrvatskoj i onda ćemo kad dođemo do toga razmišljati o tome, a sad je ispred nas Zagreb. Znamo što nas čeka", rekao je Tamše.

Na pitanje o hrabrim izmjenama koje je napravio u drugom poluvremenu, odgovorio je isticanjem važnosti kolektiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako nas gledate vidite da mi uvijek rotiramo igrače. Nikad nismo ove sezone bili kompletni, niti ćemo biti zbog nekih ozljeda. Ali bilo tko da uđe u taj stroj, odradi ono što treba. Ni protivnik ne zna tko će početi i kako ćemo igrat", konstatirao je trener Nexea.

'Nemojte odustajati nikad'

Na samom kraju razgovora otkrio je jednu zanimljivost i zahvalio se RTL-ovim reporterima na dolasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam došao prošle sezone u Našice, sa svima sam obavio razgovore jedan na jedan i rekao sam mladi ste, trenirajte jako, slušajte, dobit ćete svoju priliku kad tad. Nemojte odustajati nikad."

Završni turnir će se odigrati 28. i 29. svibnja, a još uvijek nije poznato gdje će biti održan. Jedna od opcija je da Nexe bude domaćin u Areni Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte u videu što je sve trener Nexea, Branko Tamše, rekao za Rtl.hr.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo