JOŠ NISMO PRAVI / Vujović iskreno o igri Kauboja na SP-u: 'Dobili su Amerikance u rukometu, a ne u košarci'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vujović je komentirao dosadašnje Svjetsko prvenstvo, a osvrnuo se i na Kauboje

17.1.2023.
16:53
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Danas se zatvara prva faza natjecanja na Svjetskom rukometnom prvenstvu. Svi s nestrpljenjem očekujemo drugi krug natjecanja, a tu je stigao i Iran pod vodstvom vrlo poznatog trenera Veselina Vujovića. Ključna utakmica bila je ona u prvom kolu kada su njegovi igrači bili bolji od Čilea i s trećeg mjesta prošli skupinu.

Image
SVE OVISI O JEDNOM ČOVJEKU /

Vujović sumnja u Kauboje: 'Balkan nema kandidata za medalju, Hrvatska će izdržati dok izdrži on'

Image
SVE OVISI O JEDNOM ČOVJEKU /

Vujović sumnja u Kauboje: 'Balkan nema kandidata za medalju, Hrvatska će izdržati dok izdrži on'

Vujović je u razgovoru za N1 komentirao dosadašnje Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da sam ispunio cilj. Dogovorio sam suradnju sa savezom Irana. Oni su rekli da im je cilj na SP-u se promovirati. Žele napredovati, imaju budućnost, a smatrali su da je nemoguće pobijediti nekoga. Mi smo slavili protiv Čilea, a protiv Crne Gore i Španjolske je bilo teško.

Sutra već igramo protiv Slovenije, protiv reprezentacije koju sam vodio i s kojom sam povezan. Tako je sa svakom momčadi s Balkana, u gotovo svakoj sam bio izbornik i trener i veoma dobro osjećam događanja tamo", rekao je i osvrnuo se na zemlje bivše Jugoslavije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao bih da je polovično sve. Hrvati su u prvoj utakmici protiv Egipta bili poraženi na način koji im ne priliči. Hrvatska nacija je bila razočarana, a u drugom susretu su rasturili Amerikance. Nisu ih dobili u košarci, nego u rukometu. Oni su daleko od ozbiljnih protivnika.

Imaju tu Marokance i očekujem da će proći dalje s dva boda, ali ih ne vidim kao tim koji će konkurirati za visok plasman. Srbija je krenula s mnogo ambicija. Njemačku su planirali dobiti, ali nisu i napravili su sebi problem što danas trebaju odigrati protiv Katara. Kada nešto moraš, stegnu ti se ruke, dođeš u probleme i vidjet ćemo kako će sve ispasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonija igra protiv Argentine. Oni su kreativni, kao i sve reprezentacije iz Južne Amerike. Nevjerojatno je kako osjećaju sport, tako da će biti teško i Makedoncima proći dalje. Tu je i moja Crna Gora, ali u drugom krugu imaju teške protivnike i bilo koja pobjeda u drugom krugu za njih bi bila ogroman rezultat", poručio je Vujović.

"Kada je rat krenuo u bivšoj Jugoslaviji, ja sam se molio da ne pukne u BiH jer je to meni Jugoslavija u malom bila. Da je Jugoslavija ostala, bili bismo prejaki za ostale. Ovako smo podijeljeni, nemamo autoritet, međusobno poštovanje. BiH je za mene Juga u malom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su ljudi puna srca, tu uvijek možete doći. Bio sam u Tuzli pred početak prvenstva. Došao sam da nemam da platim parking, čovjek kojeg ne znam došao je i platio mi parking. Vidio je da su mi šabačke tablice i od tog trenutka srce mi je puno", zaključio je.

Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se igrati u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, drugom kanalu RTL2, online platformi PLAY, ali i našem portalu Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo