SVE OVISI O JEDNOM ČOVJEKU / Vujović sumnja u Kauboje: 'Balkan nema kandidata za medalju, Hrvatska će izdržati dok izdrži on'

Image

Priupitao ga je voditelj što misli o Kaubojima koje vodi 'umorni Duvnjak'

1.11.2022.
19:34
VOYO logo

Dva i pol mjeseca prije Svjetskog rukometnog prvenstva koje se igra u Poljskoj i Švedskoj još se ne govori previše o favoritima no ipak se već neki od njih naziru.

U podcastu Kontranapad kod Žike Bogdanovića je gostovao legendarni crnogorski rukometaš i rukometni trener Veselin Vujović. Svojevremeno je bio najbolji igrač svijeta, a kao trener vodio je španjolski Ciudad Real te brojne klubove iz regije uključujući i PPD Zagreb u dva navrata. Kao izbornik vodio je Srbiju i Crnu Goru te Sloveniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRVI POKAZATELJ /

Hrvatska ima ozbiljnu širinu na svim pozicijama, a Horvat i Duvnjak pokazali su da neće kalkulirati

Image
PRVI POKAZATELJ /

Hrvatska ima ozbiljnu širinu na svim pozicijama, a Horvat i Duvnjak pokazali su da neće kalkulirati

Skandinavci, Francuzi i Španjolci

Ugledni novinar Balkan Handballa, Žika Bogdanović je konstatirao kako su Šveđani moćni, a među kandidate je svrstao i ostale skandinavske selekcije te Španjolce. Istaknuo je i kako Balkan više nema kandidata za medalju s čim se Vujović složio.

'Svjetlosnim godinama su ispred nas. Po meni Balkan nema kandidata za medalju. Gledao sam utakmicu Belgije i Hrvatske. Ne mogu da vjerujem. Gledao sam još neke utakmice i iskreno mogu reći Skandinavci, Francuzi i Španjolci. Oni bi trebali podijeliti medalje', dosta je pesimistično prognozirao legendarni Veselin Vujović eventualni rasplet Svjetskog prvenstva koje nas čeka u siječnju 2023. godine pa onda nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Šveđane vidim kao finaliste'

'Kod Šveđana je Gottfridsson je postao tako jedan ozbiljan vođa koji ima kontrolu svega što se događa na terenu. Oni su napravili nevjerojatan sistem, igraju nevjerojatno mirno, imaju tajming trčanja, žestoku obranu, odličnog golmana. Ja sam mislio da će Danci godinama biti neprikosnoveni, ali me nekoliko zadnjih rezultata demantiralo. Šveđane ja vidim kao finaliste', istaknuo je Vujović jedne od domaćina kao glavne kandidate za titulu.

Spomenuo je naravno i nezaobilazne Francuze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Francuska mi ne djeluje uvjerljivo. Oni će i dalje davati prostor Nikoli Karabatiću koji više nije igrač kakvog mi znamo, ali on želi odigrati još jedne OI, a vidjet ćemo hoće li mu to uspjeti. Danci su uvijek velesila i Španjolci na koje nikako ne računamo kao na velesilu, a oni su opet stalno tu. Igraju specifičnu obranu koju je tako teško razbiti, uzimaju jako puno lopti i imaju odlične golmane. Kod njih nema zvijezda, možda Dušebajev, ali su nevjerojatan kolektiv. Da dobijete Španjolce, morate proliti krv', rezimirao je legendarni Vujović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Hrvatska?

A Hrvatska? Priupitao ga je voditelj što misli o Kaubojima koje vodi 'umorni Duvnjak'.

'On kaže da nije umoran. Ja kad ga vidim s podočnjacima kako izgleda, kažem 'Dule srušit ćeš se'. Veoma često me Miha Zarabec i Dule pozovu na onaj Viber video poziv pa se smiju, jer su čuli neku moju izjavu pa je urnebes i smijeh i tako dalje. Ali, Hrvatska će izdržati dok Dule izdrži. To je osnova. Odavno nisam vidio takvog borca, profesionalca…on je za mene stvarno genijalac. Falit će im malo kad ode. Cindrić je sjajan, ali nije Duvnjak. Malo sam razočaran razvitkom ovog malog Martinovića, mislio sam da će mnogo više pružiti. Lučin je dobar, ali nisu to Lacković, Balić i Metličić. Daleko su od toga, a Hrvatska ima strog kriterij', zaključio je crnogorski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo