ODJECI DEBAKLA / Bivši vratar Kauboja: 'Imali smo otvoren 'autoput', a sad nam visi budućnost rukometa'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'Ja sam stvarno ono, neću kazati ljut, razočaran. Žao mi je jer navijam za hrvatsku reprezentaciju u boćanju, a da ne navijam za onu u rukometu. Jako mi je žao što je tako sve ispalo. Nije još gotovo ali jako ćemo teško do osam najboljih', zaključio je.

14.1.2023.
13:28
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija predvođena kapetanom Domagojem Duvnjakom teško je stradala na otvaranju Svjetskog prvenstva. Kauboji su od Egipta doživjeli jedan od težih poraza posljednjih dvadeset godina izgubivši 31:22, a sudeći po izjavama naših igrača poslije utakmice, ni oni nisu bili svjesni što ih je snašlo.

Lavina kritika slila se na njihov račun i račun izbornika Horvata već sinoć, a ništa drugačija situacija nije ni danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IGRA HRVATSKA /

Hrvati napravili šou u Švedskoj pred prvi nastup Kauboja: Ori se pjesma, sve gori, domaćini u čudu

Image
IGRA HRVATSKA /

Hrvati napravili šou u Švedskoj pred prvi nastup Kauboja: Ori se pjesma, sve gori, domaćini u čudu

'Postavlja se pitanje OI'

Bivši vratar reprezentacije Mario Kelentrić je za Net.hr dao izuzetno iskren komentar u kojem je secirao probleme s pripremama i izborom vratara, a ukazao je i na mač koji visi nad glavom hrvatskog rukometa.

'Ovo je bila utakmica o kojoj možda ovisi hrvatski rukomet jer sad se postavlja pitanje Olimpijskih igara', počeo je Kelentrić svoje izlaganje za Net.hr pa nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi možemo dobiti Dansku, ali s obzirom da smo poraženi od Egipta 9 razlike u zatvorenom krugu s tri ekipe gdje se gleda gol razlika teško ćemo proći. Nama može biti i pobjeda protiv Danske od 4-5 razlike nedovoljna. Zamislite, protiv jedne Danske, aktualnih svjetskih prvaka', oštro je ukazao na dubinu problema u koje smo se doveli ovako ružnim porazom.

Pogotovo je šokantan bio ovaj poraz u situaciji u kojoj se Kaubojima ždrijeb zaista naklonio i otvorio, nikad lakši, put prema borbi za medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imali smo otvoren autoput'

'Nikad u povijesti odlaska hrvatske reprezentacije na SP nismo imali ovakav raspored, ovakvu grupu, kao i križanje. Mi praktički s dvije utakmice, da smo dobili Egipat i da dobijemo četvrfinale - mi smo u borbi za medalju. Sa dvije utakmica smo mogli jako daleko i imali smo otvoren 'autoput'. Mogli smo i izgubiti od Danaca da smo dobili Egipat. To nikad u povijesti nije bila takva jedna prilika da imamo priliku s dvije utakmice - u dvije faze grupne - da možemo proći dalje. Ne znam što bi rekao', konstatirao je i dodao kako mu je jako teško.

'Ja sam stvarno ono, neću kazati ljut, razočaran. Žao mi je jer navijam za hrvatsku reprezentaciju u boćanju, a da ne navijam za onu u rukometu. Jako mi je žao što je tako sve ispalo. Nije još gotovo ali jako ćemo teško do osam najboljih", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo koje se igra u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji mogu pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo