Svjetsko prvenstvo je pred vratima / RTL spreman za rukomet: Komentatori Vuksanović, Blažičko i Jurković uz Brkića i Šolu

Image
Foto: RTL

RTL prvu utakmicu prvenstva donosi u četvrtak u 18 sati na RTL2, gdje se sastaje domaćin Njemačka s Korejom

8.1.2019.
13:03
RTL
VOYO logo

U četvrtak, 10. siječnja, počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu za muškarce u Njemačkoj i Danskoj, a RTL će na svom glavnom kanalu, kao i na RTL 2 te online platformi RTLplay, prenositi više od 50 utakmica.

Susrete hrvatske reprezentacije, a prvi takav je u petak, 11. siječnja, u 18 sati protiv Islanda, Filip Brkić i Vlado Šola komentirat će s mjesta događanja dok će sve ostale utakmice komentirati urednik sporta na RTL-u Antonio Vuksanović te sportski komentatori Ivan Jurković i Juraj Blažičko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„S obzirom na važnost rukometa u hrvatskim sportskim okvirima, ali i kod nas na RTL-u, možemo slobodno reći da je u projekt uključen cijeli RTL. Od kolega iz tehnike, marketinga, prodaje, cijelog informativnog programa, ali i programa općenito…  Ovo je peta uzastopna godina da je rukometna reprezentacija u siječnju na RTL-u. Tako da su svi sektori već uigrani i samo nastavljamo tamo gdje smo stali prije nekoliko mjeseci. Svi znaju što moraju raditi kako bi u eter izašao vrhunski proizvod kakav zaljubljenici u rukomet i u sport očekuju. A mi ćemo ove godine još malo podići letvicu i prenositi najviše utakmica do sada, više od 50, sve ono najvažnije iz Njemačke i Danske bit će na programima RTL-a“, poručuje Vuksanović koji će komentirati utakmice na glavnom kanalu.

Utakmice koje će se prikazivati na RTL2 te na RTLplayu komentirat će Ivan Jurković te Juraj Blažičko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Već sam komentirao na RTL-u neka sportska događanja, a svakako mi je najdraže bilo raditi povijesnu utakmicu između Hrvatske i Engleske na Wembleyu, kad smo pobijedili 3:2. Nadajmo se da će jednako uspješno biti i ovo prvenstvo. Dobra je atmosfera u reprezentaciji i na dečkima nije pritisak kakav je bio ranijih godina, što uvijek može biti produktivno“, kaže Jurković, a s njegovim se predviđanjima slaže i Blažićko.

„Nismo glavni favoriti, ali me zapravo ne bi čudilo da pripremimo neko iznenađenje“, kaže Juraj kojem je ovo prvenstvo prva suradnja s RTL-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Trema nema, ima samo pozitivnog adrenalina, ali kad si dobro pripremljen, nema većih problema. Za svaku se utakmicu pripremim proučavajući oba tima, kao i mjesto gdje se igra, dvoranu i slične podatke koji bi gledateljima mogli biti zanimljivi“, kaže Blažičko.

U Njemačku i Dansku putuju i RTL-ovi reporteri Ines Goda te Boris Jovičić koji će se javljati uživo s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Iako sam odradila nekoliko prvenstava koje je prenosio RTL, uvijek ima treme. Inače pratim sport, a rukomet naročito, pa s te strane nema problema. Pripremamo se već tjednima i idemo spremni u Njemačku, a spremni su i reprezentativci pa se nadamo i dobrom rezultatu“, kaže Goda. Njezin kolega Jovičić odradio je nogometno prvenstvu u Rusiji pa kaže kako bi se volio javljati iz Njemačke s istim rukometnim uspjehom.

„Tijekom prvenstva uvijek je stresno pripremati se, zapaziti sve detalje i postaviti pravo pitanje u pravo vrijeme, ali kad sve prođe, uvijek ostaju lijepa sjećanja, stres se zaboravi“, kaže Jovičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

RTL prvu utakmicu prvenstva donosi u četvrtak u 18 sati na RTL2, gdje se sastaje domaćin Njemačka s Korejom, dok je u 20 sati na RTL-u prijenos utakmice između Čilea i Danske!

Svjetsko prvenstvo u rukometu ne propustite pratiti na RTL-u od 10. do 27. siječnja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo