150.000 eura više nego 2014. / Roland Garros povećao nagradni fond na 28 milijuna eura

Image
Foto: AP Images

Nagradni fond ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu iznosit će 28 milijuna eura

14.4.2015.
14:18
AP Images
VOYO logo

Rekordnih 28 milijuna eura iznosit će nagradni fond ovogodišnjeg Roland Garrosa, što je povećanje za tri milijuna eura u odnosu na prošlogodišnje izdanje najvećeg teniskog turnira na zemljanoj podlozi.

No, iako se iz perspektive prosječnog čovjeka radi o pravom bogatstvu, u usporedbi s ostala tri Grand Slam turnira, onaj u francuskoj prijestolnici još je uvijek na začelju financijske utrke za prestižem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preračunato u američke dolare tenisači i tenisačice će u Parizu razdijeliti oko 30 milijuna. U Melbourneu, na ovogodišnjem izdanju Australian Opena, nagradni je fond bio 32,8 milijuna dolara. Na prošlogodišnjem US Openu podijeljeno je 38,3 milijuna, a najšire ruke su bili čelnici All England Cluba u Wimbledonu koji su na ime nagrada u 2014. isplatili čak 42 milijuna.

Najviše koristi od ovogodišnjeg povećanja nagradnog fonda trebali bi imati tenisači i tenisačice koji će nastup na Roland Garrosu završiti prije četvrtfinala, jer su iznosi nagrada za drugo, treće i četvrto kolo povećani za oko 20 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo značajno povećanje nagradnog fonda dio je našeg četverogodišnjeg razvojnog plana za razdoblje od 2013. do 2016. Njime će se, uglavnom, okoristiti tenisačice i tenisači koji će izgubiti u prvom tjednu Roland Garrosa", izjavio je u utorak direktor turnira Gilbert Ysern.

Pobjednik i pobjednica Roland Garrosa u pojedinačnim konkurencijama zaradit će 1,8 milijuna eura, što je 150.000 eura više u odnosu na prošlu godinu, kad su slavili Marija Šarapova u ženskoj i Rafael Nadal u muškoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo