RADI SE NA ODREĐIVANJU NOVOG DATUMA OI U TOKIJU: / Osnovana radna skupina; Svi se nadaju da će novi termin biti poznat za mjesec dana

Image
Foto: Profimedia

U četvrtak je organizacijski odbor OI Tokio 2020 osnovao radnu skupinu

26.3.2020.
11:18
Profimedia
VOYO logo

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) surađuje s drugim svjetskim sportskim organizacijama da se odredi novi datum za odgođene OI Tokio i to negdje u srpnju ili kolovozu te se svi nadaju da će novi termin biti poznat za mjesec dana, piše u četvrtak japanski list "Yomiuri".

Image
UŽIVO: MOO NA UDARU ZBOG BOKSAČKOG TURNIRA S KOJEG SU SE TRI HRVATA VRATILA S KORONOM: /

'Nisu marili za ničije zdravlje'

Image
UŽIVO: MOO NA UDARU ZBOG BOKSAČKOG TURNIRA S KOJEG SU SE TRI HRVATA VRATILA S KORONOM: /

'Nisu marili za ničije zdravlje'

'Želimo finalizirati datume u sljedeća četiri tjedna'

John Coates, šef koordinacijskog povjerenstva za Tokio u MOO-u izjavio je za Yomiuri da igre trebaju biti održane između grand slam turnira Wimbledona, koji se održava od sredine do kraja srpnja, i U.S. Opena koji starta krajem kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Tokyo 2020 president Yoshiro Mori speaks during a meeting to establish an Olympic Games planning task force in Tokyo on March 26, 2020, two days after the historic decision to postpone the 2020 Tokyo Olympic Games., Image: 509698478, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Behrouz MEHRI / AFP / Profimedia

"Želimo više-manje finalizirati datume u sljedeća četiri tjedna", izjavio je Coates.

Coates, koji je ujedno i predsjednik Australskog olimpijskog odbora (AOC), navodi kako smještanje olimpijskih Igara u ljeto ovisi o izbjegavanju poklapanja sa svjetskim prvenstvom u plivanju (16. srpnja do 1. kolovoza) i atletskog SP (od 6. do 15. kolovoza).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada se nije razgovaralo o točno određenim terminima, ali...

Predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastian Coe je jučer izjavio da se atletsko SP može prebaciti i na 2022. godinu ako bude potrebno.

U četvrtak je organizacijski odbor OI Tokio 2020 osnovao radnu skupinu koja će se baviti pitanjima vezanima za odgodu, poput novih datuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Tokyo 2020 president Yoshiro Mori speaks during a meeting to establish an Olympic Games planning task force in Tokyo on March 26, 2020, two days after the historic decision to postpone the 2020 Tokyo Olympic Games., Image: 509695689, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Behrouz MEHRI / AFP / Profimedia

Za sada se nije razgovaralo o točno određenim terminima, ali datum treba biti odlučen što prije, izjavio je jedan od dužnosnika organizacijskog odbora Hidemasa Nakamura nakon prvog sastanka radne skupine.

Thomas Bach u srijedu izjavio da su na stolu 'sve opcije' za nove datume

Predsjednik MOO-a Thomas Bach je u srijedu izjavio da su na stolu "sve opcije" za nove datume pa i mogućnost organiziranja odgođenih Igara prije japanskog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo