Šuker o Argentini i Italiji / 'Pripremao se ražanj da će Hrvatska izgubiti, a onda smo priredili spektakl'

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, prokomentirao je jučerašnju utakmicu protiv Argentine naglasivši kako nije bio zadovoljan kad su ih svi 'oprali' još prije utakmice te im predviđali težak poraz. Dodao je i kako je prioriret pobjeda protiv Italije, kojoj su Vatreni uvijek bili 'tvrd orah'.

13.11.2014.
14:18
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, stao je pred novinarske mikrofone i osvrnuo se na jučerašnju utakmicu protiv Argentine.

"U nogometu treba igrati protiv velikih reprezentacija da bi znao gdje si, na kojem si putu i što trebaš raditi. Vjerujem da smo pogodili i na kraju ostat će u povijesti da se igralo protiv Messija, jednog od najboljih igrača na svijetu. Mislim da su igrači zadovoljni jer su si mogli priuštiti takav jedan spektakl. Nadam se da će im ostati u uspomeni i kao dodatni motiv za nadolazeće utakmice", kazao je ponosni Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ima nešto što mu je zasmetalo.

"Kod nas se, po običaju, pripremao ražanj da će Hrvatska izgubiti s pet razlike, ne znam gdje vodi to novinarstvo. Mene ne zabrinjava, ali žao mi je što se na taj način radi. Ima dana kad se izgubi, pa se onda nas može 'oprati', ali zašto već od prvog dana kad se najavila utakmica, već je sve bilo crno. Zašto ne igrati do prvaka, do svjetskih prvaka, do Njemačke, Engleske, Španjolske. Zar je bolje da igramo s manjima ili s velikima? To je naš stil, ali nadamo se da će hrvatska reprezentacija, dok sam ja na čelu, igrati s najboljima, i da ćemo znati odabrati protivnika i da se nemamo što stidjeti. Zar bi bila i sramota da smo izgubili od Argentine da smo izgubili s većom gol razlikom? Sve je to je sport. Kako ćemo inače znati na kojem smo nivou?" pita se predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako je sad prioritet je Italija i San Siro.

"U igri su tri boda, ali prioritet je odlazak na Svjetsko prvenstvo. Vidjeli ste da je Albanija pobijedila Portugal pa se ništa nije desilo Portugalu. Do kraja treba biti u trendu, a to je tri boda doma, bod vani. Treba nam makar bod vani. Ali strpimo se, velika će to utakmica biti, nadam se da su se igrači odmorili i da su spremni za veliku bitku. Talijani se sigurno neće opustiti. Sjetimo se '96., uvijek smo bili tvrd orah za njih", zključio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo