Službena potvrda / Portugalski nogometni stručnjak preuzeo kormilo Zenita

Image
Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Bivši trener Porta, Chelseaja i Tottenham Hotspura na mjestu trenera Zenita zamijenit će Luciana Spallettija.

18.3.2014.
11:24
Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Portugalski nogometni stručnjak Andre Villas-Boas (36) novi je trener Zenita iz Sankt Peterburga s kojim je dogovorio dvogodišnju suradnju, objavio je ruski doprvak u utorak.

Bivši trener Porta, Chelseaja i Tottenham Hotspura na mjestu trenera Zenita zamijenit će Luciana Spallettija koji je ranije ovoga mjeseca dobio otkaz nakon više od četiri godine provedene na toj dužnosti zbog lošeg ulaska u proljetni dio sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zenit je dogovorio sve uvjete oko ugovora s novim trenerom Andreom Villas-Boasom koji će biti predstavljen 20. ožujka. Ugovor počinje teći od ožujka 2014. i traje dvije sezone", objavio je Zenit.

Zenit će u srijedu igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Borussije u Dortmundu, a momčad će u tom susretu voditi privremeni trener Sergej Semak. Prva utakmica u Sankt Peterburgu prije tri tjedna završila je pobjedom Borussije od 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u sezoni 2010/11. kao trener Porta Villas-Boas osvojio domaće prvenstvo i Kup, te Europsku ligu, u ljeto 2011. je stigao u Chelsea, ali se nije zadržao niti do kraja sezone dobivši otkaz početkom ožujka 2012. Sezonu 2012/13. je započeo na klupi Tottenhama gdje se zadržao do prosinca prošle godine kada je zbog loših rezultata dobio otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo