'KOGA NE BI TO DIRNULO' / Jakirović slavio u suzama, a onda ponosno uzeo u ruke Kuretovu majicu: 'Emocije su bile velike'

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Robert Špehar komentirao je za Net.hr Dinamov 25. naslov prvaka Hrvatske i dotaknuo se erupcije emocija na Maksimiru

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

12.5.2024.
12:19
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je 25. put prvak Hrvatske. Plavi su jučer na Maksimiru slavili u 34. kolu HNL-a protiv Osijeka 1-0 i tako matematički osigurali naslov prvaka države. Do kraja su još dva kola, +7 Dinamo ima u odnosu na Rijeku, a poredak izgleda ovako...

Image
PLAVI SLAVE /

Dinamo golom kapetana srušio Osijek i potvrdio 25. naslov prvaka Hrvatske

Image
PLAVI SLAVE /

Dinamo golom kapetana srušio Osijek i potvrdio 25. naslov prvaka Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komentar utakmice Dinamo - Osijek (1-0) i 25. naslova prvaka države od strane zagrebačkih plavih okrenuli smo broj Roberta Špehara, legendarnog bivšeg osječkog napadača, 9. najboljeg strijelca HNL-a svih vremena sa 86. golova na kontu.

"Dinamo je zasluženo prvak. Pokazao je snagu u ključnom trenutku vrativši se iz ponora. Više nego zasluženo. Čestitke treneru Jakiroviću, stručnom stožeru, igračima, navijačima Dinama, svima koji vole Plave i zagrebački klub", rekao je Robert Špehar i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk i Rijeka su maltene cijelu sezonu ispred Dinama, međutim Dinamo je savršeno tempirao tajming juriša i kad je bilo najvažnije, u zadnjoj trećini prvenstva, sve su dobili i nema se tu što reći, dodati niti oduzeti."

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Osijek je pružio dobar otpor novom/starom prvaku države...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je Osijek izgledao na terenu, ali nisu dobili", tvrdi Špehar koji se dotaknuo i velikih emocija na Maksimiru.

Jakirović je podno Dinamovog Sjevera, Bad Blue Boysa, u trenutku kad je pljeskao i slavio s navijačima, pogledao prema nebu i oči su mu zasuzile. Bilo je to za majku koja je nedavno preminula. Majka je nešto najsvetije na svijetu, majka je samo jedna. Sigurni smo da je Sergejova majka jučer bila uz njega. Gledala ga s neba. Ponosno. Gledala i pljeskala svom sinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Jakirović je pobjednički odradio najturbulentniju sezonu svoje karijere kao trener i sad ima priliku uzeti i dvostruku krunu. Zaslužio je pljesak za sve Jakir. Jer, izdržao je brojne prepreke i izazove.

Zanimljiv trenutak dogodio se trenutak poslije. Strategu plave konjice netko je dobacio majicu s likom Mislava Vučetića Kureta, poznatog borilačkog trenera, bivšeg amaterskog kickboksača i legendarnog Bad Blue Boysa, ikone navijača i zagrebačkih ulica koji nas je iznenada i prerano napustio prije malo više od šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzeo ju je Jakirović ponosno u ruke i pokazao prvo ljudima iz kluba i suradnicima, pa onda i prema sjevernoj tribini, pokazavši, gestikuliravši kako im je i on u srcu, kako je ovo i za njega.

Definitivno, ovaj je naslov i za Kureta, kao i za Kokija, još jednu legendu koja je preminula iznenada prije koji mjesec, te za Adama. Adam je isto bio poznati navijač koji je preminuo prije spomenute dvojice. Svi su ga živi znali. Duša od čovjeka i hrabar momak. Ovaj naslov prvaka Hrvatske je i za sve dinamovce i dinamovke kojih više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dečki i cure negdje odozgo pjevaju Dinamove pjesme. Ori se - ja bit ću sa tobom i u nebo kad uđem.

"Koga ne bi dirnule suze Sergeja Jakirovića i sve što se događalo u slavlju dinamovaca. Još jednom izdražavam sućut treneru Dinama Sergeju Jakiroviću zbog smrti majke. Nije mu bilo lako čitavu sezonu, a onda mu u finišu utrke za prvaka premine majka. Emocije su bile velike, emocije su velike u ovim trenucima u Maksimiru, Zagrebu. Čestitke Jakiroviću na svemu što je izdržao, čestitke i navijačima Dinama na svemu što su u ovoj sezoni izdržali. Ni njima nije bilo lako. Čestitke i predsjedniku Velimiru Zajecu i svim ljudima u klubu. Zaslužili su sve što im se događa, zaslužili su naslov", gospodski, onako slavonski, bećarski, s puno emocije je kazao Robert Špehar i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

"Rijeka je na kraju jednostavno posustala. Nije izdržala pritisak. Nema im se što puno zamjeriti. Dobar dio sezone su bili vodeći, ispred Hajduka i Dinama, do samog kraja su ostali u igri i ne trebaju Željko Sopić i ekipa biti previše tužni, utučeni. Nema mjesta kukanju. Što se tiče mog Osijeka, nadam se da će uhvatiti Europu, Konferencijsku ligu. Hajduk je veliko razočarenje ove sezone", zaključio je Robert Špehar.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivica Šute gostovao je u studiju Net.hr i otkrio veliku tajnu i tradiciju zagrebačkog navijačkog pokreta i te hrvatske ideje zvane Građanski kroz svoju hit knjigu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo