NJEMAČKA LIGA / Petrić dva puta zabio

Image

Bayern je praktički osigurao naslov prvaka Njemačke nakon što je kod kuće pobijedio Bochum sa 3:1. Schalke je izgubio u Gelsenkirchenu od Werdera s 2:0.

1.5.2010.
17:26
VOYO logo

BERLIN - Nogometaši minhenskog Bayerna praktički su osigurali naslov prvaka Njemačke kolo prije kraja nakon što su kod kuće pobijedili Bochum s 3:1, a njihov jedini konkurent Schalke izgubio u Gelsenkirchenu od Werdera s 2:0.

Kolo prije kraja Bayern ima tri boda više od Schalkea i bolju razliku pogodaka od čak 17 pogodaka, pa je praktički nemoguće da Schalke to nadoknadi u zadnjem kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarci imaju završnicu iz snova jer su se plasirali u finale Lige prvaka, a Bochum su svladali s tri zgoditka Tomasa Muellera. Ivica Olić je igrao do 60. minute, a Danijel Pranjić nije bio u sastavu.

Schalke je izgubio kod kuće od Werdera (0:2), a Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu. Ispadanje u polufinalu Europske lige HSV je naplatio domaćom pobjedom nad Nuernbergom (4:0), a drugi i treći zgoditak postigao je Mladen Petrić. Hoffenheim je slavio s 2:1 kod Eintrachta, a cijelu utakmicu za goste odigrao je Josip Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Bundelige se nakon 14 godina i službeno oprostila berlinska Hertha koja je odigrala nedovoljnih 1:1 kod Bayera u Leverkusenu. U teškoj situaciji su Nuernberg i Bochum koji imaju po 28 bodova, dok je u opasnosti i Hannover s 30. Uz Herthu ispada još jedan klub, a 16-plasirani igra kvalifikacije s trećeplasranim klubom iz Druge lige, a to će biti Augsburg ili St. Pauli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo